IVF dengan silap mata: di pusat ujian bercampur dengan pusat perubatan yang terkenal

Penduduk Moscow Valentin Egorov menuduh pusat perubatan terkenal dalam penggantian tiub, menyebabkan 2.5 tahun yang lalu dia membesarkan anak-anak orang lain.

Valentine dan isterinya dirawat untuk kemandulan dalam masa yang lama. Kemudian mereka memutuskan prosedur persenyawaan in vitro dan merayu kepada institusi perubatan yang mantap - Pusat Kuletov untuk Obstetrik, Ginekologi dan Perinatologi. Prosedur itu berjaya.

Dua lelaki dilahirkan. Tetapi dari masa ke masa, Valentine mula menyedarinya tiada kembar bukan sahaja tidak seperti dia, tetapi pasangannya.

Pusat Obstetrik, Ginekologi dan Perinatologi yang dinamakan selepas Ahli Akademik Kulakov

Agar tidak menyinggung perasaan isterinya, dia diam-diam beralih kepada ahli genetik dan melakukan ujian DNA. Kajian itu menunjukkan bahawa bapa kepada anak-anak dia tidak.

Lelaki itu meminta penjelasan dari kakitangan pusat perubatan, tetapi mereka menjawab bahawa penggantian tiub dengan biomaterial dikecualikan, dan dengan itu menyesal dan bertanya-tanya bagaimana ini boleh berlaku.

Kemudian Valentine pergi ke mahkamah, yang memerintahkan peperiksaan lain. Tetapi kajian kedua tidak menemui sebarang hubungan antara kembar dan pasangan. Harus diingat bahawa litigasi itu menjejaskan hubungan suami isteri - isterinya meninggalkan Valentina selepas berita bahawa ada kesalahan dengan si kembar.

Hari ini, Mahkamah Gagarinsky Moscow telah memenuhi tuntutan bapa yang cedera.

Pusat perubatan itu didapati bersalah menggantikan tiub ujian, doktor itu dijatuhkan hukuman untuk membayar ganti rugi moral lelaki sebanyak 250 ribu rubel dan membayar denda 125 ribu.

By the way, Valentin Egorov enggan bapa di mahkamah berdasarkan hasil DNA. Tetapi isterinya menyatakan keinginan untuk membesarkan anak-anak. Dia mengambil anak-anak lelaki itu dan pergi bersama mereka.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan