Mesir kuasa: Mesir dibatasi pada melahirkan anak

Di Mesir, melancarkan program baru untuk kawalan kelahiran. Inti keseluruhannya dicerminkan dalam tajuk - "Dua sudah cukup".

Ini adalah strategi perancangan keluarga baru yang akan terhad kepada hanya mempunyai dua anak.

Pada skala negara-negara individu, "lubang" demografi boleh diperhatikan, tetapi di seluruh planet ini masih terancam terlalu banyak penduduk dan kekurangan sumber.

Mengenai ini untuk masa yang lama mengatakan saintis berwibawa.

Setakat ini, orang Mesir telah menggunakan program kesuburan baru selama dua tahun. Jika dia memberi keputusan yang positif, ia akan dilanjutkan.

Ekonomi Mesir tidak mematuhi kadar kelahiran. Itulah sebabnya tahap kehidupan orang Mesir mula merosot. Matlamat utama program ini adalah untuk mengekang pertumbuhan penduduk.

Penduduk hari ini melebihi 95 juta orangsetiap tahun di Mesir dilahirkan sehingga 2 juta kanak-kanak.

Sepanjang tiga dekad yang lepas, penduduk negara telah berkembang oleh 96%. Ini adalah satu langkah yang mengagumkan kerana Mesir kecil keluar Ke-13 di dunia oleh penduduk.

Terdapat statistik lain - lebih daripada 18 juta orang Mesir dewasa tidak celik, tidak dapat membaca dan menulis, kadar pengangguran hari ini telah mencapai 37% daripada jumlah penduduk bekerja.

Mereka memutuskan untuk memulakan dengan propaganda. Di televisyen dan radio, mereka akan mula bercakap secara terbuka tentang keperluan untuk merancang kanak-kanak, untuk melindungi diri mereka, untuk mengira kekuatan mereka.

Lokasi geografi negara tidak membenarkan ia "mengayunkan diri" dengan kuat dengan kanak-kanak, kerana wilayah yang sesuai untuk hidup semakin kecil. 96% daripada kawasan itu adalah padang pasiryang tidak sesuai untuk pertanian atau industri. Semua orang hidup 95 juta orang untuk baki 4% kawasan tersebut oasis, sempit dan terkadang tersinggung.

Hari ini, dalam keluarga Mesir purata terdapat 4 hingga 5 kanak-kanak, dan dalam keluarga keluarga berpendapatan rendah dan berpendapatan rendah, lebih banyak lagi.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan