Pihak berkuasa Mesir memutuskan untuk membatasi kadar kelahiran di negara ini

2019 akan menjadi penentu bagi orang Mesir. Pihak berkuasa tempatan memutuskan untuk mengambil undang-undang kawalan kelahiran. Menurut ramalan, pada tahun yang akan datang, penduduk Mesir mungkin hampir 100 juta orang.

Semua orang ini hidup hanya di bahagian kecil negara yang sesuai untuk kewujudan manusia. Sebahagian besar kawasan Mesir - padang pasir tandus.

Ia dirancang untuk mengehadkan kadar kelahiran tidak sukar kerana pihak berkuasa China melakukannya pada masa mereka. Rang undang-undang setakat ini memberikan sokongan untuk imej keluarga "klasik" - ibu, ayah, dua orang anak.

Pertumbuhan populasi di Mesir dianggap salah satu aspek penting yang mengancam keselamatan negara. Sudah terdapat pengangguran di negara ini, tahap pendapatan yang sangat rendah, banyak keluarga tidak hidup, tetapi memohon kewujudan, sementara banyak anak miskin biasanya dilahirkan di keluarga miskin.

Memandangkan orang Mesir terpaksa hidup hanya di oasis, yang menyumbang 1/9 negara, hanya ada tempat untuk kewujudannya. Untuk menguasai padang pasir sangat menyusahkan dan sangat mahal, dana tersebut dalam belanjawan negara semata-mata tidak wujud. Penyelesaiannya adalah jelas - hadkan kadar kelahiran.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan