46 bank Rusia akan menyediakan gadai janji yang berpatutan untuk keluarga dengan anak-anak

Kementerian Kewangan Rusia meluluskan senarai 46 institusi kewangan yang akan mengambil bahagian dalam program gadai janji istimewa untuk keluarga dengan kanak-kanak. Ingat, tersirat bahawa keluarga tersebut akan diberi pinjaman untuk membeli sebuah apartmen atau rumah. 6% setahun. Selebihnya akan diberi pampasan oleh kerajaan.

Kementerian Kewangan meluluskan permohonan itu semua institusi kewanganyang telah memohon dan menyatakan keinginan untuk menjadi peserta dalam program ini. Mereka cuba untuk membahagikan had dalam perkadaran kepada mereka.

Sberbank dan VTB akan dapat mengeluarkan jumlah pinjaman yang paling banyak. Jumlah diedarkan di sekitar 600 bilion ringgit dana belanjawan. Daripada jumlah ini, bahagian Sberbank jatuh 320 bilion, dan VTB menerima 200 bilion. Baki dana telah diedarkan di kalangan peserta program lain, termasuk di kalangan bank serantau yang ingin memberi keluarga gadai janji istimewa.

Keputusan untuk membantu keluarga dengan anak-anak menanggung faedah ke atas gadai janji dibuat pada akhir tahun 2017 oleh Vladimir Putin.

Di bawah terma program, keluarga akan dapat mengambil bahagian di dalamnya, di mana dari 1 Januari 2018 hingga 31 Disember, 2022 anak kedua atau seterusnya akan dilahirkan. Bagi bayi kedua, keluarga akan menerima kadar 6% tiga tahun, dan untuk bayi ketiga - 6% pada lima tahun.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan