Perhatian yang mahal: hadiah kepada guru dari seorang pelajar miskin menyebabkan pengguna Internet gembira

Seorang murid sekolah Amerika dari keluarga yang sangat miskin memberi gurunya sebagai hadiah Krismas yang menjadi Hadir Terbaik Menurut Pakar USA Today. Gambar hadiah kecil yang disiarkan dalam talian guru sekolah dalam talian Rachell Uretzky-Pratt. Dalam masa beberapa jam, gambar tersebut menjaringkan lebih daripada 120 ribu reposts.

Rachell uretzky pratt

Di Amerika Syarikat, ada tradisi: sebelum berangkat untuk cuti pada Hari Krismas, murid-murid sekolah memberi hadiah kecil kepada guru dan menerima hadiah pulang dari guru.

Kanak-kanak sekolah cuba yang terbaik untuk mengetahui apa yang mereka lakukan: beberapa memberikan set coklat yang besar, yang lain memberikan telefon baru atau buku dalam edisi hadiah.

Salah seorang pelajar Rachell tidak mempunyai apa-apa untuk mengajar guru itu, kerana budak itu dibesarkan dalam keluarga yang sangat miskin.

Tetapi budak lelaki itu tahu bahawa perhatian, dan bukan kos hadiah, mahal. Oleh itu dia selama beberapa minggu dia rajin mengumpul kepingan marshmallow dalam beg, yang diberikan di sekolah makan siang sepenuhnya percuma. Untuk Krismas, saya mempunyai beg yang sangat kecil, yang budak lelaki itu memutuskan untuk memberi kepada guru untuk bercuti.

Ini sangat menyentuh kedua-dua guru dan rakan sekelas budak lelaki itu. Dan bersama dengan mereka, berjuta-juta pengguna Internet sangat kagum bahawa media nasional menarik perhatian kepada cerita itu.

Rachell menulis dalam akaun media sosialnya bahawa dia Saya tidak pernah menerima apa-apa hadiah yang berharga dan menyenangkan dari sesiapa pun. Dia menggalakkan semua orang untuk belajar untuk bersyukur atas apa yang mereka miliki dan untuk apa yang orang lain memberi mereka.

Ia tidak penting berapa banyak kos hadiah, tetapi sama ada ia datang dari hati, dari jiwa. Inilah arti pemberian untuk Krismas dan Tahun Baru - jangan memukul karunia atau saiz dompet, dan kongsi segenap jiwamu dengan mereka yang sayang kepada kamu.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan