Anak perempuan untuk seorang senior: seorang gadis berusia empat tahun sahaja menjaga seorang bapa yang lumpuh

Little China penduduk Jia Jia menganggap peranan senior dalam rumah dan seseorang menjaga seorang lelaki yang lumpuh. Pada musim bunga tahun 2016, seorang lelaki masuk ke dalam kemalangan jalan raya, selepas itu dia selamat, tetapi tetap dilumpuhkan - bahagian bawah tubuh tidak berfungsi dan tidak sensitif, dan kerja tangan sangat terbatas.

Beberapa bulan selepas kejadian itu dari Tian meninggalkan isterinya dan mengambil anak sulungnya. Wanita itu berkata bahawa dia akan pergi bersama anaknya pada hujung minggu untuk ibunya sendiri, tetapi dia tidak pernah turun telefon lagi. Ibu kemudian memberitahu pasangan suami isteri bahawa dia tidak sepatutnya cuba mencari isteri, kerana segala-galanya dalam hidupnya adalah baik.

Dengan ayahnya meninggalkan Jia Jia, anak perempuannya yang berumur 4 tahun.

Bayi itu secara mutlak enggan pergi ke sekolah asrama atau rumah anak yatim, dengan mendakwa bahawa tanpa ayahnya akan mati.

Setiap hari, gadis itu bangun pada awal pagi dan memberikan ayahnya urut seperti yang ditunjukkan oleh doktor. Adalah penting bahawa otot bukan arthropod sama sekali. Dia mencuci dia, menyikat giginya dan mencukurnya, memakannya dengan sarapan pagi dan pergi ke sekolah (kini Jia Jia berusia 6 tahun dan dia belajar di kelas pertama).

Selepas kelas, gadis berjalan pulang, memasak makan malam, memberi makan kepada ayahnya, membantu dia belajar - senaman sangat penting. Jadi gadis itu berkata doktor.

Bayi itu mengambil ayahnya berjalan-jalan setiap hari, membaca kepadanya, menghidupkannya di tempat tidur dan memproses bedsores, membawa ubat, pergi ke kedai runcit.

Sehingga anak itu dapat membesarkan ayahnya, jiran-jirannya membantu membuat alat, yang mana gadis itu hanya perlu meletakkan tali pada ayahnya. Mengendalikan dengan angkat Jia Jia belajar dengan berhati-hati dan berhati-hati.

Untuk bertahan, ayah saya memulakan akaun di salah satu platform kebajikan, dan diterjemahkan ke sana setiap hari berlalu. Wang yang dihantar oleh pelanggannya. Dan dana ini cukup untuk keperluan sederhana.

Daughter Tyan di Internet dijuluki "Little Angel".

Apabila wartawan mengetahui tentang anak yang mengorbankan diri, gadis itu bersetuju untuk ditemubual, tetapi menegaskan bahawa dia tidak mempunyai masa untuk bercakap untuk masa yang lama - jadual Ayah dijadualkan pada saat itu.

Dia hanya mempunyai masa untuk mengatakannya menjaga ayahnya sama sekali tidak mengganggunya, kerana ini adalah orang tercinta dan sayangnya.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan