"Ini adalah permainan": pengarah kem di rantau Leningrad menghantar kanak-kanak itu untuk bersembunyi dari pendakwa di hutan

Di Wilayah Leningrad di kampung Sovetsky di Daerah Vyborg, pendakwa mencari beberapa jam untuk lelaki dan perempuan yang ketua kem haram terpaksa bersembunyi dari pemeriksaan di hutan.

Pejabat pendakwa menerima maklumat bahawa kem itu bukan sahaja melanggar hukum, tetapi juga meletakkan anak-anak dalam bahaya manusia.

Murid-muridnya sering dibawa keluar untuk berjalan-jalan di Teluk Finland, tanpa perlu menginformasikan kepada pekerja Kementerian Kecemasan.

Di kem haram terdapat lebih daripada 60 kanak-kanak.

Ketika inspektur tiba, pengarah mengarahkan kaunselor untuk membawa semua anak ke hutan dan tidak kembali sampai pesanan khusus.

Kanak-kanak dilarang menggunakan telefon, menjelaskannya ini adalah "permainan sedemikian".

Ia adalah fakta terakhir yang menjadi tegas. Pengarah tidak menjangkakan satu perkara - ibu bapa tidak dapat mencapai anak lelaki dan anak perempuan mereka pada siang hari, ramai yang mula panik.

Apabila pengarah menyedari bahawa dia hampir gagal, dia menutup di pejabatnya dan enggan memberitahu pendakwa tentang di mana murid berada pada masa ini.

Pihak pendakwa mendapati diri mereka sendiri dan mengembalikannya kepada ibu bapa mereka.

Berhubung dengan pengarah membuka kes jenayah, dia dituduh dalam menyediakan perkhidmatan yang tidak memenuhi keperluan keselamatan.

Pemimpin kem anak-anak haram itu ternyata menjadi wakil salah satu dewan lokal ibukota utara.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan