Ubat untuk kanak-kanak dengan penyakit jarang

Ombudsman kanak-kanak Anna Kuznetsova bertemu dengan Presiden Rusia Vladimir Putin dan meminta beliau meluluskan inisiatifnya.

Ombudsman yang dicadangkan untuk dilakukan perolehan ubat berpusat untuk kanak-kanak yang jarang ditemui.

Keperluan untuk memusatkan perolehan sudah lama tertunda, kata Kuznetsova.

Perbezaan kos jualan runcit dadah mahal dan harga borong untuk mereka juga boleh menjadi kesilapan beberapa kali kos penuhOleh itu, tidak selalunya mudah bagi rantau ini untuk membeli ubat-ubatan pada harga yang terlalu tinggi.

Sekiranya anda membeli ubat-ubatan untuk kanak-kanak dengan penyakit jarang di pusat, ia akan membantu bukan sahaja untuk menyelamatkan wang dan dana negara daripada belanjawan serantau, tetapi juga untuk menyediakan kanak-kanak dengan ubat-ubatan yang sangat diperlukan. hidup mereka bergantung dalam erti kata sebenar perkataan.

Hari ini di Rusia hidup lebih banyak 8 ribu kanak-kanak dengan penyakit jarang.

Hanya 30% daripada semua wilayah Rusia memberikan ubat-ubatan penting kepada golongan muda mereka pada 100%. Subjek selebihnya Persekutuan mengisytiharkan defisit bajet dan kekurangan dana.

Sebahagiannya menyelesaikan masalah ini, menurut Kuznetsova, ahli farmasi Rusia boleh membantu, jika mereka mempunyai peluang menghasilkan di negara kita sejumlah analogi dadah asing mahal.

Ia memberi manfaat kepada kedua-dua industri farmaseutikal, dan untuk pegawai-pegawai yang perlu membeli ubat-ubatan, dan untuk anak-anak itu sendiri, bagi siapa ubat-ubatan ini adalah penting.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan