Kanak-kanak boleh mula memberikan tajuk "Hero of Russia"

Di Rusia, mereka boleh mula menyerahkan gelaran Wira kepada anak-anak yang telah menunjukkan diri mereka dengan cara ini. Ini dilaporkan oleh Pesuruhjaya Hak Kanak-kanak di bawah Presiden Persekutuan Rusia, Anna Kuznetsova.

Khususnya, dia menekankan tajuk "Hero of Russia" boleh diberikan kepada anak-anakyang melakukan kejayaan untuk menyelamatkan nyawa orang lain.

Apabila seorang kanak-kanak, mempertaruhkan nyawa sendiri, menyelamatkan orang lain, dia berhak memakai gelaran ini tidak kurang daripada orang dewasa, Kuznetsova menekankan.

Dalam masa terdekat, pejabat Kuznetsova akan menyerahkan urusan peribadi dua anak kepada ketua negara untuk dipertimbangkan. Mereka harus menjadi pahlawan bawah umur yang pertama. Kini dokumen mereka dipelajari dengan teliti oleh suatu komisen yang dibuat khusus.

Ia kira-kira dua remaja - Julia King dan Julia Chernova. Dua tahun yang lalu, semasa tragedi yang dahsyat di Karelian Syamozero, meskipun bahaya, anak-anak yang selamat tanpa suaminya yang lemas, berjaya menyelamatkan beberapa orang.

Tahun kedua yang lalu, dia menarik lima orang anaknya - saudara perempuannya di Wilayah Belgorod - dari kebakaran di bahu yang rapuhnya.

"Hero of Russia" - anugerah negeri, pangkat tertinggi, yang dianugerahkan oleh ketua negara untuk khidmatnya kepada negara dan rakyat, atas kejayaan itu. Dalam hierarki anugerah negara Rusia, anugerah ini adalah di tempat pertama.

Setiap Hero of Russia, mengikut Keputusan Presiden, selepas menyerahkan gelaran tersebut, sebuah gangsa gangsa dipasang di rumah.

Hari ini di Rusia ada 1099 Wira, kebanyakan mereka adalah tentera, ramai yang telah menerima Bintang Emas Hero selepas tewas. Sekiranya cadangan Kuznetsova diluluskan oleh Vladimir Putin, maka Wira pertama - kanak-kanak akan muncul dalam senarai pemenang.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan