Di kem kanak-kanak di Ural, doktor merawat lengan patah kanak-kanak dengan cat hijau

Skandal meletus di kem kanak-kanak Sosnovy di Kushva, yang menjadikan ibu bapa seluruh negara berfikir tentang kelayakan yang kelayakan bekerja dengan anak-anak mereka di kem-kanak musim panas kanak-kanak.

Dalam "Pine" budak lelaki itu, yang jatuh dan mengalami fraktur lengan yang teruk, doktor dirawat selama dua hari hijau yang paling biasa.

Semasa permainan luar, kanak-kanak itu jatuh dan segera mengadu sakit di tangannya.

Doktor kem kanak-kanak memeriksa murid itu, mengatakan bahawa dia mempunyai lebam, mengolesnya dengan cat hijau (tidak jelas mengapa) dan membebaskannya.

Keesokan harinya, lengannya bengkak, pergerakannya terhad. Budak itu datang kepada doktor lagi, tetapi dia mendengar sebagai tindak balas bahawa dia adalah "simulator" dan "crybaby."

Tangan itu diurapi semula dengan cat hijau. Pada hari ketiga tidak lagi ada kekuatan untuk bertahan..

Anak lelaki itu memanggil rumah dan meminta ibu bapanya untuk mengambilnya, kerana lengannya sakit dan tidak bergerak.

Ibu tiba, mengambil anaknya dan membawanya ke hospital kanak-kanak di Yekaterinburg. Pakar bedah segera membuat kesimpulan - fraktur kompleks teruk dengan anjakan.

Pada masa ini, kanak-kanak itu diberikan pelana plaster, tetapi diberi amaran bahawa kemudian, dia mungkin perlu menjalani pembedahan jika kecenderungan tidak dapat diperbaiki.

Hanya selepas situasi itu dipublikasikan, pengarah kem minta maaf kepada ibu bapanya.

Kini kakitangan pejabat pendakwa sibuk dengan "keselamatan" ini aktiviti kanak-kanak.

Mereka mempunyai banyak persoalan baik untuk kelayakan pekerja kesihatan yang tidak mengenali kecederaan yang jelas, dan pentadbiran kem kanak-kanak, yang tidak menganggap perlu untuk memberitahu ibu bapa kejadian dalam masa dua hari. Di bawah kontrak antara ibu bapa dan lembaga pengarah Mesti memberitahu ibu dan bapa jika kanak-kanak itu cedera atau sakit.

Sementara anak lelaki itu dibantu oleh pakar bedah Yekaterinburg, di kem yang sama berlaku keracunan massa kanak-kanak miskin. Sekarang mungkin kem tersebut akan ditutup lebih awal daripada jadual sehingga semua keadaan dijelaskan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan