Mereka menunggu: manfaat kanak-kanak hingga tiga tahun akan meningkat sehingga penghujung tahun

Elaun kanak-kanak yang paling "lucu" di Rusia - elaun sehingga 3 tahun - memutuskan untuk meningkat sehingga akhir tahun ini.

Kini saiznya hanya 50 rubles sebulan.

Jumlah pembayaran akan diubah dengan cara yang besar, dan ini telah disahkan hari ini oleh Menteri Buruh dan Perlindungan Sosial Persekutuan Rusia Maxim Topilin.

Walau bagaimanapun, ini tidak akan begitu mudah.

Dana Insurans Sosial hanya memberi manfaat kepada ibu bapa kanak-kanak di bawah satu setengah tahun. Kemudian untuk elaun satu setengah tahun lagi (50 rubel yang sama) majikan membayar.

Menurut Topilin, ketika menentukan manfaat, penting untuk "tidak melampaui batas" dan tidak melupakan kepentingan bisnis, karena jika elaun dinaikkan kepada 7-10 ribu rubles sebulan, ia akan memberi kesan ketara kepada status kewangan organisasi kecil dan perniagaan kecil.

Dianggap bahawa pembayaran mungkin mengambil alih kerajaan. Dalam kes ini, hanya keluarga yang berpendapatan rendah di bawah subsistence minimum di rantau tertentu akan mendapat faedah.

Pada bulan April, Perdana Menteri Russia Dmitry Medvedev mengumumkan keperluan untuk meningkatkan faedah kanak-kanak dari satu setengah hingga tiga tahun.

Ingat bahawa jumlah manfaat - 50 Rubles - telah ditubuhkan di negara kita kembali pada tahun 1994. Sejak itu, ia tidak pernah diperbesarkan atau disemak semula.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan