GOST membantu anda - makanan bayi berada di bawah kawalan negeri

Rusia mula membangun undang-undang yang melarang makan kanak-kanak di sekolah, tadika, hospital dan kem rekreasi produk standard negara yang tidak berkaitan.

Sekarang makanan bayi yang dianjurkan - kepentingan pihak berkuasa tempatan. Sering kali, pihak berkuasa "memberikan" kontrak lumayan untuk membekalkan produk kepada institusi kanak-kanak kepada usahawan mereka yang biasa, tanpa meninggalkan apa-apa pilihan sekolah.

Pegawai memilih tawaran yang lebih murah bagi usahawan, sementara tiada siapa yang benar-benar mengambil berat tentang kualiti produk. Undang-undang baru harus mengubah status quo.

Sekiranya dokumen itu diterima, tadika dan sekolah akan diharamkan daripada membekalkan susu dan mentega dengan lemak sayuran, daging gred ketiga, pengaburan cair. Roti akan dengan jumlah minimum garam. Keselamatan setiap produk perlu disahkan. kesimpulan makmal Rospotrebnadzor.

Ketua Federasi Persekutuan Federasi Rusia, Valentina Matvienko, menyarankan agar undang-undang mengenai standar negara untuk makanan bayi dikembangkan setelah itu melanda negara. satu siri skandalberkaitan dengan fakta bahawa anak-anak diberi makan salad dari pasar raya atau tidak cair dari peruncit tempatan

Undang-undang harus tiba di Duma Negeri pada musim panas tahun 2018.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan