Ini tidak berkesan: ombudsman kanak-kanak menentang penalti yang lebih berat untuk remaja

Langkah-langkah untuk mengetatkan penalti jenayah bagi jenayah yang dilakukan oleh remaja tidak akan mempunyai kesan yang diingini, Kadar jenayah tidak akan dikurangkan dengan cara ini. Ini dinyatakan oleh yang diberi kuasa di bawah Presiden Persekutuan Rusia mengenai hak anak Anna Kuznetsova.

Petisyen muncul di Internet di mana lebih daripada 110 ribu orang telah melanggan. Dia menuntut untuk menguatkan hukuman untuk remaja kerana melakukan kesalahan jenayah. Khususnya, penulis petisyen itu menuntut hukuman setakat sepenuhnya remaja yang dipukul mati seorang penduduk bandar Berezovsky, rantau Sverdlovsk.

Tiga remaja dari 14 hingga 16 tahun mengambil bahagian dalam pemukulan itu, salah seorang daripada mereka pernah dicuba. Kematian yang dipukul itu berasal daripada kecederaan otak traumatik yang teruk.

Anna Kuznetsova percaya bahawa hanya mengetatkan syarat-syarat tertentu dari Kanun Jenayah berkenaan dengan remaja tidak dapat menyelesaikan masalah itu. Jenayah dari ini tidak akan berkurangan. Perlu membina sistem pencegahan, dan bukan hanya anak-anak itu sendiri, tetapi juga ibu bapa dan guru mereka harus terlibat dalam kerja ini.

Penyelesaian mudah, menurut Kuznetsova, jalan ini tidak menyiratkan, tetapi hasilnya pasti.

Faktor utama yang mendorong kanak-kanak untuk melakukan kesalahan jenayah, menurut Kuznetsova, adalah kemalasan dan kemalasan.

Sekiranya remaja terlibat dalam perniagaan (sukan, seni, belajar, menawan puncak gunung, dan lain-lain), mereka tidak akan mempunyai masa untuk mengambil bahagian dalam pergaduhan.

Dengan penyerahan Kuznetsova, Kerajaan Rusia menerima keseluruhan cadangan mengenai pencegahan kenakalan remaja. Tiada pengetatan artikel Kanun Jenayah dalam ayat ini.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan