Kanak-kanak psikologi telah membangunkan permainan komputer yang membangunkan empati.

Pakar dalam bidang psikologi kanak-kanak dari University of Wisconsin (Madison, USA) memutuskan bahawa ia tidak perlu untuk melarang kanak-kanak bermain permainan komputer. Dan mencipta permainan yang direka membantu jiwa kanak-kanak, tidak melumpuhkannya.

Permainan ini dipanggil "Kaydor Crystals". Ia bertujuan membangunkan sensualitas kanak-kanak, intuisi dan potensi komunikasi.

Plot dibina di sekitar interaksi watak permainan kanak-kanak itu dengan tetamu asing yang tidak tahu bahasa earthlings sama sekali. Untuk berkomunikasi dengan orang asing yang cantik, kanak-kanak perlu memilih emosi yang betul, kerana emosi adalah satu-satunya makhluk asing memahami.

Kanak-kanak itu dengan cepat mula menyedari bahawa dia mahukan tetamu dari planet lain, hanya dengan pandangannya yang mengerikan atau salah satu jenis senyuman.

Permainan ini diuji oleh lebih daripada 30 remaja, selama 2 minggu mereka bermain lebih dari satu setengah jam setiap hari.

Penyelidik pada masa ini menjejaki aktiviti zon otak pemain kanak-kanak yang bertanggungjawab untuk emosi, menggunakan elektroensefalografi.

Selepas dua minggu, kebanyakan pemain menunjukkan peningkatan yang ketara dalam perkembangan emosi mereka sendiri.

Para saintis percaya bahawa permainan ini akan membantu bukan sahaja remaja yang sihat, tetapi kanak-kanak dengan autisme, yang mempunyai masalah yang luar biasa dengan emosi dan ekspresi mereka berhubung dengan orang lain.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan