Kanak-kanak pakar perubatan Rusia menawarkan untuk mengajar di tadika tanpa barisan

Kerajaan Rusia membincangkan isu menyediakan manfaat tambahan untuk doktor, jururawat dan susunan. Secara khusus pekerja perubatan akan diberikan hak untuk mendaftar kanak-kanak di tadika tanpa barisan. Sekarang cadangan itu sedang dibincangkan oleh ahli-ahli komisi Rusia tiga hala mengenai hubungan sosial dan buruh.

Tawaran itu tidak dilahirkan dari awal. Terdahulu, ahli-ahli Front Popular Rusia (ONF) dan pakar-pakar dari Dewan Perubatan Negara, di bawah kepimpinan Leonid Roshal, mengetahui bagaimana pekerja perubatan moden berpuas hati dengan prestij profesion pilihan mereka, bagaimana selesa mereka bekerja.

Sebahagian besar medik tidak memuaskan mengenai jaminan sosial dan mengadu bahawa mereka tidak mempunyai cukup syarat untuk pertumbuhan profesional.

Masa menunggu lama di tadika memainkan peranan penting dalam hal ini, sementara ibu-ibu kadang-kadang tidak dapat bekerja, kehilangan keterampilannya, tidak melewati kursus penyegaran.

Ahli-ahli Kerajaan bersetuju dengan Roshal dan memutuskan untuk mempertimbangkan isu pemberi pekerja kesihatan sebagai hak luar biasa untuk memohon tadika. Di samping itu, mereka membincangkan dan bersetuju terdapat keperluan untuk menyediakan doktor dengan perumahan percuma, dan untuk mereka menerima pendidikan perubatan tambahan pada perbelanjaan awam. Ini dilaporkan oleh Timbalan Perdana Menteri kerajaan Rusia Tatyana Golikova.

Hari ini, perundangan Rusia memperuntukkan pendaftaran anak-anak hakim persekutuan, pendakwa, pegawai tentera dan pegawai polis di tadika dan taska luar biasa. Baru-baru ini ditawarkan untuk menjadikan bilangan benefisiari keluarga besar, ibu bapa tunggal.

Ini langkah yang seolah-olah mudah akan membantu. dengan ketara meningkatkan prestij profesion doktor dan jururawatbahawa, pada akhirnya, menurut ahli-ahli Kerajaan, akan membantu menyelesaikan masalah pembakaran kekurangan kakitangan di klinik dan hospital. Hari ini di Rusia 22.5 ribu doktor pelbagai kepakaran hilang.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan