Menggantikan realiti: kanak-kanak dari keluarga tunggal ibu bapa lebih cenderung mengalami kecanduan perjudian

Kanak-kanak yang membesar dalam keluarga tunggal ibu bapa, sering menjadi pemain yang gemar dan mengalami permainan ketagihan komputer. Kesimpulan ini dibuat oleh para saintis modal dari State Psychological and Pedagogical State (Moscow).

Selama beberapa tahun mereka mempelajari ciri-ciri keperibadian pemain, dan mengetahui bahawa anak-anak, yang, kerana pemisahan ibu bapa atau ketiadaan salah seorang ibu bapa dalam kehidupan mereka pada umumnya, bentuk konflik peranan personaliti.

Dalam kumpulan mata pelajaran 103 pemain antara umur 14 dan 24 tahun. Untuk kajian ini adalah pemain yang dipilih secara aktif bermain "DotA 2". Ia adalah "mainan" ini yang mempunyai lebih daripada 12 juta peminat di seluruh dunia, dan oleh itu potret psikologi boleh dibuat paling tepat.

Pakar psikologi terpaksa menjadi pemain untuk seketika dan belajar untuk memahami selok-belok tingkah laku watak rangkaian, di belakang pendirian kanak-kanak dan remaja.

Penyelidik dianalisis lebih daripada 40 ribu perlawanan permainan dan hanya selepas itu mereka dapat membuat potret psikologi yang tepat seorang peminat permainan video.

Hasil kajiannya ialah: pemain hari ini - ini kebanyakan lelaki dan lelaki, yang pada kenyataannya sangat rendah diri.

Dalam kes ini, lelaki muda di ruang permainan mencapai tahap yang hebat - pemain yang paling berjaya menjadi remaja dan lelaki muda yang mempunyai banyak kompleks dan trauma psikologi dan kecacatan yang teruk.

Jumlah masa yang dibelanjakan dalam permainan, kanak-kanak dari keluarga tunggal ibu bapa. Mereka pergi ke ruang maya dan penjagaan ini sama seperti melarikan diri.

Remaja melarikan diri daripada menyelesaikan tugas yang berkaitan dengan usia yang mereka tidak boleh lakukan dalam kehidupan.

Keputusan yang telah dicapai oleh saintis sangat penting. Mereka akan menjadi platform yang boleh dipercayai untuk dicipta Program pemulihan baru untuk remaja dengan spektrum personaliti dan jiwa yang cacat. Tingkah laku permainan akan menjadi kaedah diagnostik, serta cara untuk membetulkan beberapa masalah remaja.

Dalam masa terdekat, teknik dijangka akan membolehkan ahli psikologi dalam ruang permainan. mengenal pasti remaja yang berisiko dan tepat pada masanya, walaupun jauh dan tanpa nama, di bawah nama pemain lain, untuk membantu mereka.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan