Kanak-kanak akan dilindungi daripada komuniti dalam talian berbahaya.

Di Duma Negeri Persekutuan Rusia memperkenalkan rang undang-undang yang perlu ditangguhkan melindungi kanak-kanak dari komuniti dalam talian berbahaya.

Mereka kadang-kadang dipanggil komuniti Columbine. Undang-undang yang dicadangkan untuk mempertimbangkan Wakil Ketua Parlimen Irina Yarovaya.

Notis yang disertakan menyatakan bahawa undang-undang baru harus membantu secepat mungkin untuk mengenal pasti penjenayah siber yang melibatkan kanak-kanak dan remaja dalam jenayah, penipuan haram dan tindakan yang mengancam nyawa.

Sekiranya dokumen itu diterima pakai, pihak polis akan menerima semua mekanisma perundangan untuk pengesanan cepat dan peneutralan penyusun komuniti Columbine.

Undang-undang juga akan mewajibkan Roskomnadzor segera, dalam masa nyata, menghantar sebarang maklumat kepada pihak polis atas permintaan mereka untuk mengesan penjenayah, penyiasatan dan pencarian.

Dokumen baru ini menunjukkan bahawa polis perlu bertindak dalam masa 1 hari.

Dokumen baru, menurut Spring, akan membantu "membunuh dua burung dengan satu batu" - untuk mencegah kanak-kanak menjadi mangsa jenayah dalam talian dan tidak membenarkan mereka menjadi penjenayah sendiri.

Pada 30 Julai tahun lepas, Presiden Rusia menandatangani undang-undang mengenai hukuman yang sukar untuk dimasukkan ke dalam bunuh diri.

Baru-baru ini, Duma menerima dua lagi bil, yang direka untuk meningkatkan kanak-kanak dan keselamatan remaja.

Dokumen pertama menyatakan bahawa mengesahkan butiran pasport untuk pendaftaran di rangkaian sosial dan keizinan bertulis mandatori untuk pendaftaran daripada ibu bapa untuk warga Rusia yang kecil. Dokumen kedua melarang masuk ke rangkaian sosial untuk kanak-kanak di bawah 14 tahun dan menyiratkan denda bagi mereka yang masih mendaftar pengguna sedemikian, sehingga satu juta rubel.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan