"Tiket ke Masa Depan": kanak-kanak di Rusia akan berorientasikan kepada pekerjaan dari gred ke-6

Kementerian Pendidikan Rusia melancarkan satu projek baru yang dikenali sebagai Tiket ke Masa Depan bagi pihak Presiden Vladimir Putin. Ini adalah projek bimbingan kerjaya yang membayangkan orientasi awal kepada profesion tertentu. Di dalam projek itu, ia dirancang untuk memperkenalkan bimbingan vokasional dari gred ke-6, dan bukan dari kesepuluh, seperti dahulu.

Ini dilaporkan oleh ketua Kementerian Kelestarian Persekutuan Rusia Olga Vasilyeva.

Matlamat projek ini adalah untuk memberitahu kanak-kanak tentang pelbagai profesi. Tetapi ia tidak sepatutnya terhad kepada cerita sahaja, dan ini ditekankan oleh ketua negara ketika dia memberikan perintah yang sesuai.

Oleh itu, semua pelajar sekolah Rusia dari gred ke-6 akan dapat menghadiri amalan pelbagai syarikat Rusia yang telah memutuskan untuk menyertai projek ini dan mencuba tangan mereka di profesi yang dipilih, mempelajari ciri-ciri dan ciri-cirinya.

Sekiranya seorang kanak-kanak tersilap dalam idea-ideanya tentang masa depan, maka lebih baik untuk mendedahkannya sekarang nanti, apabila beberapa kursus institusi pengajian tinggi dalam bidang khusus selesai.

Projek "Tiket ke Masa Depan" akan memberikan peluang kepada kanak-kanak untuk membayangkan lebih baik apa yang mereka mahu, universiti apa yang perlu mereka persiapkan, apa yang hendak menjadi. Hari ini, kenyataannya adalah sehingga 35% lulusan sekolah tidak mewakili diri mereka dalam mana-mana profesion dan mengemukakan dokumen ke universiti yang berlainan, dan kadang-kadang dengan kepakaran yang berlainan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan