Kanak-kanak orangtua tunggal yang ditawarkan untuk mengambil di tadika

State Duma of Russia menerima cadangan yang mungkin dengan jelas memudahkan kehidupan ibu tunggal dan bapa. Adalah dicadangkan untuk mengambil kanak-kanak tadika yang dibesarkan oleh seorang ibu tunggal, pertama sekali, setanding dengan anak-anak askar anggota, anggota polis.

Menurut undang-undang yang ada, kanak-kanak yang dibesarkan oleh ibu tunggal atau bujang tunggal belum mempunyai hak istimewa apabila mendaftar di institusi prasekolah. Mereka memasuki taman-taman secara umum.

Pada masa yang sama, bukan semua ibu tunggal yang mempunyai saudara dan saudara yang berkemampuan secara amnya, yang akan bersetuju untuk duduk bersama bayi, sementara ibu bapa memperoleh sendiri dan anaknya untuk hidup.

Adalah dicadangkan untuk memudahkan prosedur pendaftaran di tadika untuk kanak-kanak tersebut. Selepas menyerahkan permohonan daripada ibu bapa, anak mesti menerima di luar taliansupaya ibu bapa dapat diam-diam pergi bekerja dan menyediakan dirinya dan anak itu dengan kehidupan yang baik.

Seminggu sebelum ini, Duma Negeri menerima bil "tadika" lain, yang membayangkan pengenalan hak untuk pendaftaran luar biasa di tadika kanak-kanak dari keluarga besar. Mereka, tidak seperti anak-anak orangtua tunggal, mempunyai hak seperti yang dinyatakan dalam undang-undang tahun 90-an, tetapi mereka hanya lupa menyebutnya dalam undang-undang Persekutuan yang sedia ada, dan oleh itu keluarga besar bersama-sama dengan semua orang berdiri di barisan di institusi prasekolah, dan kadang-kadang perlu mengeluarkan anak di tadika yang berbeza, di mana tempat itu dibuat, di hujung bandar yang berbeza.

Ia telah memutuskan untuk menggabungkan kedua-dua cadangan dalam satu sesi. Jika bil diluluskan dan diguna pakai, inovasi akan berkuat kuasa pada tahun hadapan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan