Kanak-kanak pelumba percuma yang diharamkan daripada menanam keluar pengangkutan

Kementerian Pengangkutan Rusia telah menyediakan rang undang-undang mengikut yang mana melepaskan anak-anak secara percuma akan dilarang sama sekali.

Baru-baru ini, berita tentang kes-kes seperti ini datang dari pelbagai wilayah di negara ini: seorang kanak-kanak dilepaskan dari bas dalam keadaan sejuk hanya kerana dia tidak mempunyai wang yang cukup untuk tiket. Kanak-kanak perlu berjalan, ada yang agak jauh dan panjang. Tidak semua kes itu berakhir dengan selamat.

Kakitangan Jabatan Undang-undang Negeri Presiden bertindak balas kepada konduktor "kelalaian". Mereka menegaskan bahawa Kementerian Pengangkutan mengambil isu itu dan membuat perubahan kepada peraturan untuk mengangkut penumpang melalui pengangkutan awam.

Draf undang-undang sedang dibuat sedang disemak oleh ahli-ahli Kerajaan Rusia.

Undang-undang sekarang akan dirumuskan sedemikian rupa konduktor tidak akan dapat mendarat kanak-kanak dalam keadaan sejukyang belum berusia 16 tahun - tidak ada tiket, dan penolakan untuk membayar denda pentadbiran bukanlah alasan yang baik untuk mendedahkan kehidupan kanak-kanak itu kepada bahaya, meninggalkannya dalam keadaan dingin.

Harus diingat bahawa larangan melepaskan anak-anak yang mengendarai kenderaan tanpa tiket tidak mengecualikan ibu bapa mereka dari kewajiban membayar denda administratif. Dia akan disusun dan dihantar ke nama ibu atau ayah pembalap percuma muda.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan