Timbalan menteri memutuskan untuk mengharamkan sampanye kanak-kanak

Moscow City Duma mencadangkan untuk mengharamkan penjualan minuman ringan, yang dipanggil champagne bayi. Selain itu, pengharaman mereka dicadangkan untuk masuk ke seluruh negara.

Wakil rakyat yang menyaksikan kenaikan alkohol dalam minuman anak-anak Tahun Baru, mereka percaya kanak-kanak champagne dari usia dini mengajar kanak-kanak untuk minum.

Minum dengan ibu bapa mereka di satu meja perayaan, kanak-kanak, menurut timbalan, dengan mudah dan semulajadi mengamalkan model get-togethers dengan alkohol.

Mereka mempunyai contoh untuk diikuti. Dan makan derajat dalam minuman mereka atau tidak lagi tidak begitu penting, kerana psikologi seorang kanak-kanak melihat sampanye kanak-kanak sebagai nyata.

Dengan kelas-kelas senior, kanak-kanak mula memahami bahawa mereka semua kali ini, untuk meletakkannya sedikit, telah menipu dan beralih ke minuman beralkohol sebenar.

Pediatrik menyokong sepenuhnya inisiatif ini. Pediatrik percaya bahawa soda pada dasarnya tidak memberi manfaat kepada tubuh kanak-kanak, dan jika ia juga mengandungi perkataan "champagne" dalam tajuk, ia adalah sangat berbahaya terutamanya untuk jiwa kanak-kanak.

Bekas ketua doktor kebersihan Rusia, dan kini ahli Jawatankuasa Duma Negeri Pendidikan dan Sains Gennady Onishchenko, bersetuju dengan timbalan menteri. Beliau berkata bahawa timbalan menteri dengan keseronokan akan mempertimbangkan rang undang-undang yang berkaitan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan