Timbalan Duma Negeri ditawarkan untuk mengutip cukai daripada kanak-kanak

Buruh kanak-kanak mesti disahkan, dan kanak-kanak yang mendapat wang tambahan sepatutnya setanding dengan orang dewasa. memotong cukai ke perbendaharaan negeri. Ini dinyatakan oleh timbalan menteri Duma Negeri Persekutuan Rusia.

Penulis idea itu adalah ketua Jawatankuasa Buruh Duma, Yaroslav Nilov. Inti dari usulannya agak mudah: kanak-kanak yang telah mencapai umur 14 tahun harus disamakan dengan yang bekerja sendiri di negara ini, dan jika mereka bekerja, mereka harus membayar pajak pada tingkat yang bekerja sendiri.

Hari ini di Rusia, kanak-kanak dari 14 tahun mempunyai hak penuh untuk mendapatkan wang. Walau bagaimanapun, mereka tidak memotong cukai daripada pendapatan mereka.

Walau bagaimanapun, kata Nilov, beberapa orang muda Rusia dalam 14 tahun mereka adalah pengaturcara yang sangat baik, pereka popular, penulis blog yang popular, dan juga tutor. Pendapatan mereka kadang-kadang melebihi pendapatan ibu bapa, dan oleh itu ia akan menjadi logik, menurut Nilov, jika seorang remaja yang mula bekerja sekaligus belajar menerima realiti - untuk membayar cukai dan yuran.

Apa yang akan diterima oleh perbendaharaan? Pendapatan tambahan. Apa yang akan dilakukan oleh remaja sendiri? Terdahulu, permulaan kekananan, yang akan membolehkan untuk mengumpul simpanan pencen pepejal dalam perjalanan hidup.

Rang undang-undang yang sepadan dengan memperkenalkan pindaan kepada Kod Cukai Persekutuan Rusia telah dikemukakan kepada ahli parlimen untuk dipertimbangkan. Apabila ia akan dikaji semula, belum dilaporkan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan