Moral yang teruk: di Denmark, kanak-kanak dilarang menaiki trampolin dan menjerit dengan kuat

Keputusan aneh diambil dalam Persatuan koperasi perumahan kota Nörresundby di Denmark. Untuk orang dewasa dilarang memasang trampolin di halaman kompleks kediaman.

Sebelum ini, ibu bapa sering memasang tarikan seperti itu untuk kanak-kanak, yang menurut pegawai, kesan negatif terhadap keadaan penyewa yang tinggal - Power Danes menulis berpuluh-puluh aduan kepada polis dan pejabat walikota mengenai bunyi yang tidak dapat ditanggung yang anak-anak melompat pada trampolin.

Tetapi ia bukan sahaja menjerit dan menjerit yang mengganggu Danes yang hebat - beberapa kenyataan mengandungi aduan tentang pelanggaran terhadap rahsia kediaman. Diduga, kanak-kanak yang melompat di trampolin, mempunyai peluang mengintip melalui tingkap pangsapuri orang lain, dengan itu melanggar rahsia privasi jiran mereka.

Ibu bapa diberikan dua minggu untuk melucutkan trampolin secara sukarela. Mereka yang enggan mematuhi keputusan pegawai dijanjikan pengusiran dan penamatan perjanjian sewa.

Sekiranya trampolin masih kurang jelas, maka apa yang perlu dilakukan dengan jeritan dan skaukan kanak-kanak semasa bermain di jalanan, ibu bapa tidak tahu. Bagaimana untuk melarang bayi untuk meluahkan emosi, pegawai tidak mencadangkan sama ada.

Tetapi mereka menyatakan bahawa mereka yang tidak berpuas hati dengan keputusan itu mungkin merayu terhadapnya. Persatuan Koperasi akan dapat membatalkan pesanan, jika kira-kira seperempat warga akan menyatakan diri mereka untuk kewujudan trampolin dan jeritan kanak-kanak di laman web ini. Untuk melakukan ini, warga yang giat perlu hanya mengumpul tandatangan yang sesuai.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan