Keajaiban untuk Krismas: bayi pramatang dengan diagnosis yang dahsyat tidak hanya terselamat oleh mukjizat, tetapi juga akan merayakan percutian di rumah

Rowan Breits hanya tinggal 8 bulan di dunia, dan tidak pernah berada di rumah. Amerika kecil dilahirkan seberat 630 gram pada kehamilan bulan keenam. Keadaan melahirkan berlaku pada bulan April.

Tiada seorang pun daripada doktor yang percaya bahawa bayi itu dapat bertahan hidup - anak lelaki itu mengembangkan usus enterocolitis beberapa jam selepas kelahiran bayi - penyakit berjangkit agresif di mana dinding usus kecil bayi pramatang dimusnahkan, mati. Penyakit ini adalah maut.

Rowan dalam rawatan intensif

Doktor di Klinik Bandar Whitfield (Indiana, Amerika Syarikat) terpaksa mencari perkataan yang betul dan memberitahu ibu bapa bayi bahawa peluang untuk hidup tidak melebihi 0.5% dan mencadangkan persediaan awal untuk pengebumian.

Ibu bapa meminta doktor untuk mengucapkan selamat tinggal kepada bayi, untuk menghabiskan hari-hari terakhir dengannya. Mereka dimasukkan ke unit rawatan intensif. Ibubapa dekat dengan serbuk saiz dari segala palma terus-menerus, dan apa yang mengejutkan doktor apabila dua bulan berlalu, dan bayi Rowan masih hidup. Lebih terperanjat lagi dengan hasil analisis - pussy mula cuba untuk melawan jangkitan dan nekrosis.

bapa dalam rawatan intensif

Ia telah memutuskan untuk beroperasi pada lelaki itu, untuk menghapuskan pembedahan fizikal necrotic. Ia adalah mustahil untuk melakukan ini selepas kelahiran - budak itu tidak akan selamat dari operasi.

Pada musim panas budak lelaki itu dihidupkan. Dan hari ini, buat kali pertama, bayi itu dapat meninggalkan rawatan rapi dan pulang dengan ibu bapanya untuk bertemu dengan Krismas pertamanya.

Lelaki yang menghadiri doktor itu menyatakan itu ibu bapa membuat keajaiban sebenar dengan cinta mereka yang ikhlas - pada ketika mereka dimasukkan ke pemulihan untuk kali pertama, kanak-kanak itu telah membunuh kira-kira 90% daripada usus. Terdahulu dalam perubatan tidak ada kes di mana dengan lesi seperti seseorang berjaya bukan sahaja dapat bertahan tetapi juga pulih. Semasa operasi, pakar-pakar terkejut kerana lesi nekrotik hanya dipelihara dalam 10% daripada kawasan usus. Bagaimana untuk memulihkan semua yang terjejas sebelum ini, doktor tidak dapat menjelaskan.

Ibu Rowan mengatakan bahawa semua yang berlaku adalah keajaiban sebenar dan hadiah Krismas yang terbaik dalam hidupnya.

Rowan sekarang

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan