Punca campak disebabkan oleh keluarga yang tidak ditanam atas sebab-sebab agama telah direkodkan di Chita

Keluarga besar di Chita dimasukkan ke hospital dengan suspek campak.

Secara keseluruhannya, ada 17 anak dalam keluarga, kini lapan daripada mereka berada di hospital penyakit berjangkit. Persoalan keperluan untuk mengosongkan selebihnya masih ditangani.

Pakar penyakit berjangkit ketua pakar kesihatan di rantau ini, Elena Veselova, melaporkan bahawa kanak-kanak dalam keluarga ini tidak divaksin kerana sebab-sebab agama.

Di sebuah rumah besar hidup beberapa generasi keluarga yang sama - anak-anak, cucu-cucu. Semua generasi menolak vaksinasi, memetik hakikat bahawa vaksinasi bercanggah dengan keunikan yang diberikan di atas.

Sejak beberapa hari yang lalu, berpuluh-puluh orang telah bersentuhan dengan ahli keluarga ini, dan oleh itu doktor serius takut wabak campak.

Ahli-ahli kardiovaskular sudahpun mengetahui pembohongan vaksin dari keluarga ini. Beberapa tahun yang lalu, seluruh keluarga berkuatkuasa secara keseluruhan telah mengikat rubella.

Campak - penyakit ini sangat menular, anda hanya boleh melindungi diri anda daripada vaksinasi. Jika tiada vaksin diberikan, kedua-dua orang dewasa dan anak itu dijangkiti dengan menghubungi orang yang sakit. dengan kebarangkalian 100%.

Virus campak juga boleh menyebar pada paip pengudaraan dan lif aci.

Doktor yang berjangkit datang ke kesimpulan ini apabila mereka menganalisis kejadian di kalangan kanak-kanak - kadang-kadang kanak-kanak yang berbeza dari lantai yang berbeza dari rumah yang sama jatuh sakit dan tidak saling menghubungi.

Campak dimanifestasikan oleh demam dan ruam kulit yang khas. Komplikasinya berbahaya, di antaranya - meningitis, meningoencephalitis dan lain-lain kerosakan teruk kepada organ-organ dalaman, yang boleh mengakibatkan kematian kanak-kanak atau kecacatannya.

Pengakuan utama adalah Islam, Ortodoks, Katolik dan Buddhisme. Jangan melarang suntikan, walaupun mereka terpelihara.

Sebagai peraturan, disebabkan oleh kepercayaan agama, hanya ahli-ahli tertentu mazhab yang diwakili di wilayah Rusia menolak vaksinasi.

Tetapi di negara kita terdapat kebebasan beragama, dan tidak ada doktor yang akan menolak penolakan atas sebab-sebab iman. Fakta itu kegagalan seseorang ibu bapa untuk memberi vaksin meningkatkan kemungkinan wabakdi mana anak-anak lain akan diseret, biasanya pembangkang tidak mengecewakan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan