100 ribu untuk bersalin: pegawai menjanjikan wang untuk bersalin pada Hari Perpaduan Negara

Kegembiraan yang tidak pernah berlaku sebelum ini menyebabkan keputusan pentadbiran tempatan di kalangan wanita hamil di rantau Irkutsk di rantau Irkutsk memberikan 100 ribu rubel kepada salah seorang daripada mereka yang akan melahirkan pada 4 November, pada Hari Perpaduan Negara.

Hakikat bahawa keputusan itu dibuat untuk memberi seorang wanita dalam buruh yang akan memberi negara itu kepada bayi pada hari itu, pakar-pakar jawatankuasa dasar sosial daerah melaporkan.

Sekiranya terdapat beberapa pekerja wanita, mereka akan memilih salah satu daripada mereka secara kompetitif. Kriteria apa yang penting untuk persaingan?

Pertama, melahirkan anak perlu berlaku tepat pada 4hb November. Kedua, hanya penduduk di daerah yang memiliki pendaftaran yang sesuai dalam paspor dapat berpartisipasi dalam kompetisi.

Pencabar untuk 100 ribu dari pentadbiran mesti berkahwin (bukan keperluan yang paling setia), sementara kedua ibu yang baru dibuat dan ayah bahagia semestinya dewasa dan mampu.

Salah seorang ibu bapa, dan lebih baik keduanya mesti mempunyai kerja tetap dan formal dengan gaji, biasiswa atau pendapatan rasmi lain.

Seorang wanita tidak boleh dilucutkan oleh mahkamah hak ibu bapa kepada anak-anak lain, tidak boleh menjadi penghutang sokongan anak.

Kedua-dua ibu bapa harus jelas di hadapan undang-undang - fakta-fakta membawa kepada tanggungjawab jenayah atau pentadbiran tidak dibenarkan.

Bagi setiap kriteria akan mendapat mata. Itu puerperal yang akan mendapat mata paling banyak, dan akan menjadi pemilik hadiah wang tunai dari pentadbiran.

Pegawai berkata bahawa matlamat tindakan itu adalah untuk mengukuhkan institusi keluarga, memulihkan nilai kekal, meningkatkan kesejahteraan keluarga dengan anak-anak.

Walau bagaimanapun, reaksi terhadap inisiatif itu tidak dijangka. Pakar pakar pergigian dan pakar sakit puan di hospital tempatan membunyikan penggera - wanita yang tempohnya dijadualkan untuk tarikh tutup (5 November, 6, 10, 15) mula berminat untuk mempercepatkan melahirkan anak. Ada juga yang diminta diberi rangsangan pada 4 November untuk peratusan amaun premium. Ini, menurut doktor, boleh menjejaskan kesihatan kanak-kanak dan wanitayang masih membuat keputusan mengenai kaedah popular mempercepatkan aktiviti buruh.

Aktivis hak asasi manusia, yang percaya bahawa kehendak pegawai yang dirumuskan secara tidak benar: khususnya, tuntutan untuk pendapatan dan ketidakupayaan. Tetapi kebanyakan dari semua orang melampaui keperluan tersebut atas kewajipan kewarganegaraan berdaftar. Ternyata wanita yang melahirkan bayi di luar ikatan perkawinan tidak dianggap oleh negara sebagai ibu yang mempersembahkan negara dengan warga baru.

Ia tidak jelas bagaimana pentadbiran akan keluar dari keadaan itu. Hanya diketahui bahawa nama pemenang akan diumumkan pada Hari Perpaduan Negara pada acara perayaan di dataran pusat.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan