Doktor shaggy: Labradors membantu doktor merawat kanak-kanak di Chile

Di Chile, mereka mengambil keputusan untuk mengambil doktor luar biasa di klinik - berkaki empat dan empat berkaki empat. Terapi anjing sudah mula bekerja di doktor gigi.

Kanak-kanak datang ke doktor dengan Labradors. Anjing sentiasa dengan pesakit kecil melegakan kesakitannya dan melepaskan ketakutan.

Terutamanya berkesan adalah bantuan anjing untuk kanak-kanak autistik yang takut lampu terang dan bunyi yang kuat.

Mereka memutuskan untuk memulakan percubaan dengan pejabat doktor gigi, kerana, menurut tradisi, kanak-kanak takut mereka.

Ia dirancang bahawa pada masa akan datang, ahli terapi "shaggy" akan datang ke pekerjaan tetap. di hospital onkologi, trauma dan pembedahan.

Setakat ini, eksperimen itu hanya meliputi Santiago, tetapi senarai bandar-bandar Chile, di mana anjing dan ahli terapi akan membantu kanak-kanak dan doktor, dirancang untuk diperluaskan.

Bantuan anjing dan kesan menakjubkan haiwan terhadap kanak-kanak telah lama diperhatikan dan dihargai oleh para doktor di seluruh dunia.

Jadi, spaniel, collie dan labrador telah lama "bekerja" dalam sistem penjagaan kesihatan AS, Perancis. Di England, beberapa orang Sepanyol bekerja di ambulans.

Dan di Itali walaupun labradors dipercayai penjagaan selepas bersalin untuk kanak-kanak. Adalah dipercayai bahawa anjing yang akan sentiasa bersama anak yang dikendalikan adalah yang terbaik perangsang cepat, kerana ia memberikan emosi positif, tidak membiarkan anak itu bosan.

Dalam kesihatan awam Rusia, anjing belum lagi dibenarkan menjalani proses rawatan.

Tetapi dalam rangka perubatan alternatif, mereka membantu kanak-kanak dengan autisme, cerebral palsy. Mereka menyumbang kepada sosialisasi kanak-kanak kurang upaya dan kanak-kanak dengan keperluan khas.

Ada kemungkinan bahawa, mengikuti contoh rakan-rakan asing, doktor Rusia juga akan mula menarik berkaki empat dalam pediatrik dan pergigian.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan