Empat kanak-kanak di rantau Orenburg hampir tenggelam dalam ... lopak!

Pakar perkhidmatan mencari dan menyelamat Kementerian Situasi Kecemasan Orenburg terpaksa dibelanjakan operasi menyelamat yang luar biasa di bandar Novotroitsk.

Di sana, empat lelaki berusia antara 8 hingga 10 tahun hampir tenggelam. dalam lopang jalan yang besar. Kanak-kanak bermain berdekatan dan keluar pada ais tipis, yang menutupi "kolam" tanpa kebenaran di jalan.

Suhu udara pada hari-hari terakhir di rantau Orenburg adalah kira-kira sifar Celsius, dan oleh itu ais telah cair dan kerak telah menjadi nipis.

Jalan berlubang dalam jalan di musim sejuk penuh dengan salji, dan sekarang dengan air. Akibatnya, kedalaman genangan air di beberapa tempat adalah 70-80 sentimeter!

Ais di bawah berat kanak-kanak mula pecah, kanak-kanak lelaki mula memanggil bantuan. Apabila penyelamat tiba, salah seorang daripada anak-anak dapat merangkak ke permukaan yang padat dengan sendirinya (lebar dari genangan genangan di seluruh jalan).

Baki tiga kanak-kanak telah dipindahkan dari air berais dengan bantuan tangga menyelamat khas - jambatan ". Tiada seorang pun lelaki yang terluka.

Kejadian itu menyebabkan penduduk Novotroitsk serius memikirkan bagaimana mereka akan pergi dan memandu apabila semua salji telah turun. Dewan Bandaraya sebagai tindak balas terhadap komen marah yang dijanjikan untuk membaiki namun sekurang-kurangnya jalan-jalan yang paling rusak, dan pada masa akan datang - semua garis yang memerlukan pembaikan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan