Apa yang hendak mengajar kanak-kanak untuk berjaya pada masa akan datang?

Di Institut Pendidikan, HSE menjalankan kajian yang serius, yang bertujuan mengenal pasti aspek-aspek tersebut anda perlu mengajar kanak-kanak hari ini supaya mereka boleh berjaya esok. Hasil kajian itu sudah menjadi perhatian masyarakat dunia dan telah menjadi dasar untuk laporan antarabangsa.

Pendidikan sekolah moden, menurut pengarang kajian, memerlukan perubahan besar. Hakikat bahawa kanak-kanak diajar di sekolah hari ini, sedikit sepadan dengan keperluan realiti. Kita tidak hanya memerlukan pengetahuan teoretikal, tetapi juga kemahiran praktikal yang akan membantu kanak-kanak membina kehidupan orang dewasanya pada masa akan datang.

Asas skim pendidikan yang dicadangkan adalah lebih baik dikembangkan oleh jabatan-jabatan pendidikan di universiti-universiti penyelidikan di Rusia, Great Britain, China, Kanada, Korea, Amerika Syarikat dan Poland.

Cadangan kepada guru tidak lama lagi akan dikeluarkan dalam alat bantu mengajar dan dihantar ke semua sekolah di negara ini.

Setakat ini, keadaan dalam pendidikan anak-anak tidak kelihatan yang terbaik: pendaftaran pendidikan tinggi di Rusia adalah tinggi, negara ini berada di sepuluh teratas penunjuk ini, tetapi ini tidak tercermin dalam pertumbuhan ekonomi negara.

Iaitu, negara menyediakan pakar-pakar dengan pendidikan tinggi, tetapi ramai dalam profesion tidak mencapai kejayaan besar.

Menurut para ahli, dari sekolah, secara harfiah dari kelas pertama, sekarang anak-anak perlu mendidik bukan ketaatan dan ketekunan, seperti sebelumnya, tetapi kawalan kendiri, kesediaan untuk menerima pengalaman baru, keupayaan untuk merancang dan mengikuti rancangan anda sendiri.

Juga, kanak-kanak moden tidak mencapai kejayaan kerana kekurangan kemahiran komunikasi dan interaksi. Ini juga akan mengambil guru dan ibu bapa.

Di Finland, para pendidik percaya bahawa agar seorang kanak-kanak berjaya, adalah penting bahawa kanak-kanak itu berwibawa dalam hal-hal kebudayaan. Di China, pakar menumpukan pendidikan ke arah inovasi dan kepraktisan. Poland menganjurkan pembangunan pemikiran dan logik. Di Britain, memberi tumpuan kepada gaya hidup yang sihat.

Di Rusia, kebanyakan guru tidak menetapkan matlamat tambahan, kecuali memberi anak asas-asas subjek yang mereka ajar. Pembangunan peribadi, mereka menganggap tugas keluarga. Itulah yang akan diubah.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan