Juara dunia Mbappa memutuskan untuk mendermakan semua hadiahnya kepada anak-anak yang sakit

470 ribu euro diberikan oleh pemain bola sepak Perancis, Kilian Sanmi Mbappé Lotten kepada amal.

Jumlah ini adalah jumlah hadiahnya untuk memenangi Piala Dunia 2018. Pasukan Perancis, yang dimainkan Mbappé, memenangi perlawanan akhir menentang Croatia dengan skor 4: 2.

470 ribu euro hampir 34,5 juta rubel.

Salah satu pemain bola sepak termuda (Mbappa hanya berusia 19 tahun) membuat keputusan itu kanak-kanak yang sakit akan memerlukan wang ini.

Beliau telah memindahkan jumlah keseluruhannya ke akaun dana amal dan mengarahkan wang itu pergi untuk pendidikan sukan percuma untuk kanak-kanak kurang upaya.

Jumlah hadiah yang mengagumkan terbentuk daripada beberapa perlawanan yang berjaya di Kejohanan Dunia di Rusia, untuk setiap pertandingan Mbapp menerima kira-kira 20 ribu euro.

Matlamat yang diberikan olehnya telah dibayar secara berasingan, dan terdapat empat daripada mereka. Di samping itu, beliau berhak menerima anugerah kejohanan. Sendiri ke hadapan "PSG" meninggalkan hampir apa-apa. Menurut pengurus pasukan, dia juga tidak menyentuh cek, dengan serta-merta membuatnya dipindahkan ke akaun benefactors.

Organisasi yang telah menerima sejumlah besar, terlibat dalam pemulihan dan latihan sukan untuk kanak-kanak kurang upaya bukan sahaja di Perancis, tetapi di seluruh dunia, menyokong kanak-kanak yang paling berkebolehan dan berbakat, yang, disebabkan masalah kesihatan, tidak boleh belajar di sekolah sukan umum dan tampil di pertandingan umum.

Selama bertahun-tahun, Yayasan telah membantu banyak juara Paralimpik ketika mereka masih kanak-kanak.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan