Penemuan saintifik: makanan laut akan membantu untuk hamil lebih cepat

Fikiran terbaik Universiti Harvard melakukan percubaan dan sampai pada kesimpulannya makanan laut menyumbang kepada konsepsi yang lebih cepat.

Secara khususnya, moluska meningkatkan kesuburan lelaki dan wanita, serta meningkatkan libido. Pakar Harvard mengatakan bahawa pasangan yang merancang untuk mengandung anak harus makan udang dan kerang sekurang-kurangnya dua kali seminggu, dan juga makan ikan.

Ikan mengandungi sejumlah besar asid lemak omega-3.

Dalam tubuh wanita, bahan-bahan ini menyumbang kepada perkembangan progesteron.

Omega-3 juga meningkatkan kualiti sel-sel kuman lelaki. Bagi lelaki, trout dan tuna sangat disyorkan.

Semasa eksperimen, para saintis di Universiti Harvard sedang memantau keadaan kesihatan 500 pasangan mudayang sepanjang tahun semasa hubungan seks tanpa perlindungan tidak dapat hamil.

Semua mata pelajaran yang direkodkan setiap hari sepanjang tahun yang mereka makan untuk makan tengah hari, makan malam, sarapan pagi, dan juga menyatakan puncak aktiviti seksual. Secara berasingan mengenal pasti sekumpulan 200 pasang, yang jelas mematuhi diet yang disyorkan, termasuk ikan dan makanan laut sekurang-kurangnya dua hari seminggu.

Dari kumpulan pertama, di mana pasangan makan secara sewenang-wenang, mungkin untuk hamil sepanjang tahun hanya 45% pasangan.

Dalam kumpulan kedua, hasilnya mengejutkan - 92% pasangan berjaya hamil pada tahun ini.

Sesiapa yang merancang untuk mengandung, harus menggunakan maklumat ini dan menyemak menunya.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan