Ibu bapa Britain membina rumah khas untuk kanak-kanak alahan mereka untuk 42 juta

Ibu bapa Britain memutuskan untuk mencipta untuk anak-anak mereka dengan alahan ruang tamu khasdi mana anak-anak mereka akan menjadi baik dan selesa. Pembinaan rumah yang selamat dan sepenuhnya hypoallergenic membebankan mereka dalam setengah juta poundbahawa dalam terjemahan ke mata wang Rusia adalah kira-kira 42 juta Rubles.

Lahir dan Elinor Barikor bosan dengan lawatan berterusan kepada doktor dan serangan alahan di tiga anak mereka. Ketiga-tiga mereka mengalami reaksi alahan kelahiran kepada pelbagai bahan dan komponen - tumbuhan, rambut haiwan, makanan, bahan binaan.

Keputusan itu datang selepas ibu dan ayah mengira jumlah yang mereka belanjakan setiap tahun terhadap ubat-ubatan dan doktor.

Mereka membuat senarai terperinci alergen berbahaya untuk kanak-kanak dan menetapkan tentang mewujudkan ruang khas di mana anak-anak mereka tidak akan mengalami kesan negatif.

Untuk memulakan, mereka membina rumah, pembinaannya tidak menggunakan bahan dan bahan habis yang mengandungi benzena, formaldehid etanol dan aseton. Ia adalah bahan-bahan yang paling sering menyebabkan serangan asma dalam tiga anak lelaki Barikor.

Sangat sukar untuk mencari bahan binaan tanpa bahan-bahan agresif ini dalam komposisi. Akibatnya, asas rumah hypoallergenik diperbuat daripada kayu dan konkrit semulajadi.

Ibu bapa menyelesaikan hiasan dalaman rumah dengan bantuan buluh semula jadi. Untuk membersihkan udara di dalam rumah, penapis khas dipasang, yang biasanya digunakan di klinik dan bilik operasi.

Bagi kanak-kanak yang telah meminta haiwan kesayangan yang lama dahulu, sphinx Kanada dibawa masuk - kucing yang dimiliki oleh kumpulan felinologi tanpa rambut.

Tumbuh-tumbuhan berbunga pada tingkap-tingkap tingkap digantikan dengan kaktus yang indah dan luar biasa, yang mana pasangan itu mengarahkan melalui Internet dari pelbagai tempat di dunia. Bapa membuat sistem penapisan pasir untuk air paip dengan tangannya sendiri.

Selepas berpindah ke rumah baru, kanak-kanak mula menjadi sakit kurang kerap.

Perlu diperhatikan bahawa ibu bapa tidak akan membatasi anak lelaki mereka untuk berkomunikasi dengan dunia. Kanak-kanak lelaki menghadiri sekolah biasa, berjalan dengan rakan-rakan, bermain sukan. Tetapi perubahan kediaman dapat mengurangkan masa yang dibelanjakan oleh anak-anak dalam persekitaran alergen agresif apartmen biasa. Oleh itu, serangan menjadi kurang.

Ibu bapa tidak menyesal dengan kos yang tinggi untuk membina rumah hypoallergenic. Sekarang mereka akan membuat saluran mereka sendiri di Internet, di mana mereka akan memberi nasihat kepada ibu-ibu dan ayah lain yang membesarkan kanak-kanak dengan pelbagai jenis alergi. Mereka bersedia untuk berkongsi bukan sahaja pengalaman memilih bahan binaan yang bersih, tetapi juga pengalaman memilih makanan hypoallergenic (yang sangat sukar pada masa sekarang!), Serta pakaian, kasut dan mainan hypoallergenic.

Menurut WHO, sehingga 75% kanak-kanak dan sehingga 25% orang dewasa menderita akibat alergi jenis ini. Jumlah kanak-kanak yang paling banyak mengalami alergi adalah di bandar-bandar besar, dengan jumlah yang besar dan kepadatan penduduk, dengan industri yang maju dan lalu lintas yang berat.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan