Hadiah Tahun Baru: bayi 7-pound dilahirkan dalam keluarga Amerika

Di Amerika Syarikat di Texas, di salah satu klinik Tahun Baru, kelahiran tidak hanya besar, tetapi bayi yang sangat besar didaftarkan. Bayi bernama Ali dilahirkan dengan berat 7 kilogram dengan pertumbuhan 55 sentimeter. Ibu bayi itu, Jennifer Medlock, meminta doktor memberikannya satu bahagian caesar, kerana tidak lama sebelum kelahirannya, doktor menganggap bahawa seorang wira sebenar boleh dilahirkan. Tetapi tidak ada yang menganggap bahawa dia akan begitu besar.

Apabila laporan doktor, ibu bapa masa depan semasa mengandung percaya bahawa kita bercakap tentang berat kira-kira lima kilogram. Oleh itu, parameter sebenar bayi mengejutkan kedua-dua ayah dan ibu yang baru dibuat ketika mereka mengumumkan beratnya anak itu.

Pakar obstetrik di klinik Texas memberi jaminan bahawa buat kali pertama dalam keseluruhan amalan mereka, mereka perlu mengambil bayi yang besar itu.

Kondisi kesihatan bayi pada mulanya menimbulkan kebimbangan di antara para doktor, kerana tidak cukup gula dikesan dalam darahnya, tetapi semua indikator kembali normal dalam beberapa jam, dan sekarang ibu dan bayi sudah dikirim ke rumah.

Perlu diperhatikan bahawa Ali adalah anak kedua dalam keluarga. Anak yang lahir dengan berat normal.

Seorang kanak-kanak besar dalam obstetrik dianggap kanak-kanak yang dilahirkan dengan berat lebih daripada 4 kilogram, dan seorang anak raksasa yang lahir dengan berat lebih daripada 5 kilogram dianggap sebagai gergasi. Untuk klasifikasi semikilogramov kanak-kanak belum dicipta, kerana mereka jarang dilahirkan.

Sehingga kini, yang terbesar ialah bayi China, yang beratnya lahir 17 kilogram 400 gram. Chun Chun disenaraikan dalam Buku Rekod Guinness dan masih mengekalkan kepimpinan. China secara amnya mengetuai bilangan anak-anak besar - kanak-kanak tujuh kilogram telah dilahirkan di sini tiga kali.

Di Rusia, para pahlawan juga dilahirkan dengan kemantapan yang dicemburui. Yang terbesar Rusia dilahirkan pada 29 Februari 2012 di lelaki Altai Territory, yang gembira obstetrik dan ibu berat 7 kilogram 850 gram. Dia menjadi kesembilan dalam keluarga besar Titovs. Di tempat yang sama, di Altai, dan pada tahun 2007 seorang gadis Nadya dilahirkan, beratnya 7 kilogram 750 gram.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan