Lebih banyak kanak-kanak - lebih banyak pencen: mereka mahu termasuk penjagaan untuk semua kanak-kanak dalam pengalaman mempunyai banyak anak

Dalam pengalaman persaraan keluarga besar Adalah dicadangkan untuk merangkumi tempoh penjagaan bagi setiap kanak-kanak.. Ia adalah kira-kira tahun pertama setengah selepas kelahiran bayi. Ini akan membolehkan ibu-ibu keluarga besar. menerima pencen umur lebih lama. Hari ini, ia dikira tanpa mengambil kira bilangan anak perempuan yang dibesarkan, jika bilangan kanak-kanak melebihi empat.

Rang undang-undang yang sama telah disampaikan oleh Senator Andrei Kutepov, ketua jawatankuasa parlimen Majlis Persekutuan. Dokumen itu dihantar kepada Kementerian Buruh untuk dipertimbangkan.

Kutepov bercadang untuk membuat perubahan kepada undang-undang "Pada pencen insurans." Hari ini, satu setengah tahun penjagaan untuk bayi itu diambil kira dalam kekananan, tetapi peningkatan ini adalah terhad kepada enam tahun. Iaitu, satu setengah tahun untuk setiap empat orang anak. Jika seorang wanita mempunyai lima bayi dan lebih banyak, maka tahun-tahun pengasuhannya pada umumnya "melepaskan" kekananannya.

Keadaan semasa dalam Majlis Persekutuan dianggap tidak adil, melanggar hak keluarga besar untuk menyokong dari negeri. Memandangkan semua kuasa di negara ini cuba mempopularkan keluarga besar, maka bijak untuk merevisi undang-undang supaya dan untuk yang kelima, dan untuk yang keenam, dan bagi setiap anak yang berikutnya dalam kekananan ibu itu dikenakan setengah tahun. Ini akan membolehkannya bergantung pada bayaran yang lebih besar untuk usia tua daripada sekarang. Lebih banyak kanak-kanak, lebih banyak pencen.

Kini, inisiatif itu perlu dipertimbangkan oleh Menteri Buruh dan Perlindungan Sosial, Maxim Topilin, dan dia harus mengemukakan kepada Kerajaan dan Majlis Persekutuan mengenai pengiraan anggaran berapa banyak belanja persekutuan yang diperlukan untuk melaksanakan idea ini.

Pada tahun itu, Rusia melancarkan pembaharuan pencen yang sensasi. Undang-undang baru membayangkan menaikkan umur persaraan sebanyak 5 tahun, dan sudah lima tahun lagi mereka akan bersara pada 65 (lelaki) dan 60 (wanita). Peningkatan usia berlaku secara beransur-ansur, ditambah tahun demi tahun untuk setiap tahun berikutnya dari tahun 2019.

Ibu-ibu kanak-kanak yang telah melahirkan tiga atau lebih kanak-kanak pencen persaraan awal akan disediakan.

Ibu kepada lima kanak-kanak akan dapat bercuti pada usia 50 tahun, ibu kepada empat anak pada usia 56 tahun, ibu kepada tiga anak pada usia 57 tahun. Bagi ibu-ibu lima kanak-kanak, syarat untuk persaraan keutamaan telah berkuatkuasa, bagi wanita yang telah melahirkan 3-4 anak, berikutan pengenalan umur persaraan baru secara beransur-ansur, peraturan keutamaan akan berkuatkuasa dari tahun 2021.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan