Lembaran penjagaan kanak-kanak yang sakit kini menjadi kekal

Mulai sekarang, ibu bapa Rusia akan dapat duduk di cuti sakit untuk menjaga anak yang sakit. begitu banyak. Hospital "kanak-kanak" menjadi tidak terbatas.

Sekarang, tiada siapa yang akan cuba mengawal masa yang dihabiskan oleh ibu atau ayah di hospital untuk menjaga bayi yang sakit. Benar, ini sahaja mengenai kanak-kanak di bawah umur 7 tahun.

Sekatan ke atas tempoh tinggal di hospital telah dibatalkan kerana jumlah yang besar aduan ibu bapa.

Had masa yang ditetapkan oleh undang-undang untuk tinggal bersama kanak-kanak akibat penyakit di rumah adalah terhad, dan keadaan anak-anak kadang-kadang tidak membenarkan ibu atau bapa pergi bekerja pada waktunya. Oleh itu, ibu bapa anak-anak yang selamat fraktur sukar atau operasimemerlukan tempoh pemulihan yang panjang.

Bersama mereka, hospital berakhir dan doktor tidak mempunyai hak untuk melanjutkannyadan keadaan kanak-kanak itu sangat menyedihkan.

Terdahulu, salah seorang ibu bapa yang bekerja boleh mengambil senarai yang sakit, dan istilah kunci hilang upaya sementara tidak dapat melebihi 60 hari kalendar sepanjang tahun. Sama ada hospital selama dua bulan atau enam selama 10 hari setiap satu tidak penting.

Cuti sakit sekarang boleh dikeluarkan untuk apa-apa istilahyang mana doktor dari poliklinik atau hospital akan menganggap betul, di mana bayi sedang dirawat pada usia 7 tahun.

Ini akan memudahkan tugas ibu dan ayah - mereka tidak perlu dikoyakkan antara kerja dan kanak-kanak yang sakit.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan