Cerita aneh: seorang kanak-kanak berusia lima tahun di sebuah hospital di Sakhalin terikat dengan ketat

Jawatankuasa Penyiasatan Persekutuan Rusia di Timur Jauh menyiasat cerita aneh.

Beberapa hari yang lalu, imej muncul di Internet, yang menunjukkan bahawa lelaki berusia lima tahun, yang terletak di Hospital Kanak-Kanak Serantau Sakhalin, terikat dan dibalut dengan lembaran. Saksi-saksi - ibu bapa yang, bersama-sama dengan anak-anak mereka, dirawat di hospital, berhujah bahawa mengikat anak jururawat dengan perintah ketua jabatan.

Kanak-kanak, menurut mereka, berlari sepanjang koridor, membuat bunyi bising, meminta orang dewasa untuk makanan dan minuman.

Di dalam wad penyakit berjangkit di hospital kanak-kanak serantau, di mana segala-galanya berlaku, ia mendakwa bahawa kanak-kanak itu tidak berkaitan sama sekali kerana dia sedang dalam perjalanan, tetapi kerana dia boleh menyakiti dirinya. Menurut para doktor, kanak-kanak dari keluarga yang tidak berfungsi datang ke rawatan tahun lepas.

Dia bersendirian di hospital, tanpa ibu bapa, dan selain itu, menurut doktor, Terdapat masalah dengan sosialisasi dan kesihatan mental.

Kementerian Kesihatan di rantau ini mempertahankan kakitangan perubatan hospital, mengatakan bahawa Mengikat adalah tindakan yang berperikemanusiaan, dan tidak sama sekali merupakan manifestasi kekejaman.

Kadang-kadang kanak-kanak itu sebenarnya terikat supaya dia tidak akan membahayakan dirinya dan anak-anak lain, kerana kanak-kanak itu agak agresif.

Di dalam Jawatankuasa Penyiasatan, bagaimanapun, para pegawai mengatakan bahawa mereka telah meragui apa yang telah dikatakan dan telah pun memulakan pengesahan bebas berskala besar. Sekiranya fakta penganiayaan pesakit kecil disahkan, kes jenayah akan dimulakan terhadap kakitangan perubatan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan