Kembar yang dikandung pada hari yang sama dilahirkan dengan perbezaan 15 tahun

Di AS, tiga pasang kembar yang berada dikandung dalam satu hari, dilahirkan dengan perbezaan satu setengah dekad. Cerita hebat hari ini memberitahu wartawan New York Post.

Alex dan Kurt Johnson yang berumur 15 tahun bertemu dengan adik-beradik mereka. Sepasang kembar Matthias dan James dilahirkan tahun lalu. Dan kini saudara perempuan mereka, Elianna dan Alice, dilahirkan. Semua pasangan kembar dilahirkan dalam keluarga yang berbeza.

Ibu biologi kesemua enam anak, Mary Johnson, melakukan IVF 16 tahun lalu. Banyak embrio berkualiti tinggi yang diperolehi dalam kitaran rawatan tersebut. Dua telah tersangkut kepadanya - kembar yang lebih tua muncul. Satu lagi 12 embrio dibekukan untuk masa depan.

Tetapi tujuh tahun yang lalu, apabila seorang wanita pergi ke klinik IVF, doktor menolaknya - keadaan kesihatan wanita tidak membenarkannya melahirkan anak lagi.

Persoalannya ialah apa yang perlu dilakukan dengan embrio cryopreserved. Wanita itu memutuskan untuk mendermakan mereka ke Pusat Kebangsaan Derma Reproduktif di Tennessee, tetapi dalam satu keadaan - dia akan dibenarkan melihat semua anak yang dilahirkan.

Anak-anak Mary telah digunakan dua kali: dua pasangan subur dia memberikan kebahagiaan ibu bapa.

Harus diingat bahawa ketiga-tiga keluarga berkomunikasi, terus berhubung.

Kanak-kanak sudah saling bertemu. Musim panas yang akan datang, ketiga-tiga keluarga merancang untuk bercuti bersama dan pergi ke mana-mana untuk berehat dengan anak-anak.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan