Organisasi amal telah mula menyelamatkan kanak-kanak yang dijual menjadi perhambaan di Ghana

Ahli-ahli organisasi amal PACODEP telah memulakan penyelamatan besar-besaran kanak-kanak, yang ibu bapa mereka sendiri dijual kepada perhambaan di Ghana. Ini dilaporkan oleh CNN Africa.

Menurut tokoh masyarakat, di Lake Volta di bahagian tengah Ghana bekerja lebih dari 20 ribu budak kecil. Semua ibu bapa yang memerlukan mereka dijual kepada perhambaan untuk harga seekor lembu, kos seorang kanak-kanak mencapai 250 dolar AS.

Kebanyakan kanak-kanak berusia di bawah 10 tahun.

Pada asasnya, wang yang dibangkitkan daripada jualan anak cukup untuk keluarga miskin membeli lembu, yang memungkinkan untuk memberi makan kepada ahli keluarga yang tinggal.

Adalah diperhatikan bahawa ramai budak kecil telah pun dibebaskan oleh para dermawan - mereka ditabur, dirawat dan dikembalikan kepada ibu bapa mereka, tetapi ibu dan bapa, kadang-kadang menjualnya ke dalam perhambaan lagi nelayan tempatan.

Hamba kanak-kanak terlibat dalam memancing, mengetuk jaring, terlibat dalam pembersihan dan menuai ikan. Pekerja sedemikian dianggap pengambilalihan yang sangat menguntungkan - mereka memerlukan kurang makanan, dan rusuhan makanan di kalangan kanak-kanak mudah ditindas oleh penjaga dewasa.

Kerajaan Ghana sedar penggunaan buruh budak budak, tetapi pegawai tidak mengambil langkah apa pun.

Sekarang, wakil-wakil badan amal PACODEP secara rasminya mengumumkan bahawa tidak akan kembali kepada keluarga anak-anak yang mereka dapat menyelamatkan dari perbudakan. Mereka akan mencari peluang untuk menyediakan mereka dengan bumbung di atas kepala mereka dan hak untuk menghadiri sekolah.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan