Isteri rekrut yang hamil akan membayar 26 ribu rubel

Panggilan musim gugur di Rusia semakin mendapat momentum. Pesuruhjaya tentera memberi amaran bahawa dari tahun ini, jaminan dan pembayaran sosial disediakan untuk saudara-saudara terdekat dari orang-orang wajib. Khususnya, ia adalah mengenai isteri-isteri orang muda yang akan dipanggil.

Sekiranya seorang wanita hamil, dan memberikan kepada pendaftaran ketenteraan dan pejabat pendaftaran sijil yang bersamaan dari klinik antenatal, dia berhak mendapat sekaligus.

Keadaan penting adalah bahawa kehamilan pada masa pengeluaran sijil harus berlangsung dari 180 hari, iaitu, mereka yang mempunyai usia kehamilan akan menerima manfaat. 6 dan lebih banyak bulan.

Jumlah wang sekali gus 26 700 rubel.

Pembayaran tunai akan diterima oleh mereka yang mempunyai anak di bawah umur 3 tahun. Selagi ayah berkhidmat dalam tentera, bayinya akan menerima 11 ribu Rubles sebulan.

Keadaan khusus akan bagi mereka yang usia kehamilan melebihi 180 hari. Pasangan suami-isteri dari mereka akan dibayar dua elaun - satu kali dan sebulan selepas anak itu dilahirkan.

Menurut statistik, bilangan askar yang mempunyai isteri mengandung dan kanak-kanak kecil adalah kecil hari ini, tetapi mereka wujud, dan keluarga mereka memerlukan bantuan sosial untuk tempoh perkhidmatan pencari nafkah. Skop dan peraturan akruannya telah dibangunkan oleh perintah Menteri Pertahanan Persekutuan Rusia Sergei Shoigu.

Pembayaran faedah dikendalikan oleh pentadbiran sosial wilayah, pakej penuh dokumen disediakan di sana oleh pemohon.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan