Tiga huruf - makanan tambahan boleh diharamkan dalam pediatrik

Aditif aktif secara biologi (BAA) boleh diharamkan untuk digunakan dalam rawatan kanak-kanak.

Menurut doktor dan penggubal undang-undang, kemudaratan dari mereka kepada badan kanak-kanak lebih baik.

Ubat yang dibuat secara khusus untuk kanak-kanak tidak mencukupi.

Doktor merayu kepada ahli-ahli Majlis Persekutuan untuk membantu menyelesaikan masalah ini. Dari sekurang-kurangnya 70 penyakit kanak-kanak biasa tiada ubat-ubatan kanak-kanak. Kita perlu memberi ubat-ubatan untuk kanak-kanak dewasa dengan bahaya atau risiko mereka sendiri, atau menggantikan ubat-ubatan yang diperlukan dengan suplemen.

Ibu bapa kadang-kadang sendiri Gantikan ubat dengan makanan tambahan, memastikan bahawa ini hanya akan memberi manfaat kepada kanak-kanak.

Ahli Parlimen dengan jelas menanggapi masalah itu dan menyatakan bahawa isu itu perlu diselesaikan pelepasan dadah dalam dos kanak-kanak dengan pengeluar di peringkat perundangan.

Dan penjual "pil ajaib" dan "campuran ajaib", yang hanya menggunakan "jurang" sedia ada pasaran farmaseutikal, perlu secara sah melarang mengiklankan produk andatermasuk di TV, sebagai ubat yang berkesan untuk batuk, insomnia, sakit perut, yang "sesuai untuk orang dewasa dan kanak-kanak."

Tambahan tidak lulus ujian klinikal, dan berkaitan dengan ubat-ubatan kanak-kanak ujian sedemikian perlu dijalankan beberapaSelain itu, pengeluar "ubat ajaib" tidak mengganggu untuk menentukan senarai kesan sampingan. Semua ini mencetuskan banyak masalah dengan kesihatan anak-anak.

Antara cadangan penggubal undang-undang adalah kemungkinan pembiayaan bersama belanjawan ujian klinikal ubat-ubatan kanak-kanak. Ini akan menjadikan pengeluar ubat untuk membuka barisan ubat baru kanak-kanak.

Persoalan larangan makanan tambahan dalam pediatrik akan diselesaikan secepat mungkin, meyakinkan Majlis Persekutuan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan