Di Australia, ibu bapa vegan dihakimi yang membawa kanak-kanak itu ke riket

Seorang suami dan isteri dari Sydney sedang dibicarakan hari ini kerana menyebabkan kecederaan parah kepada anak mereka. Ibu dan bapa adalah vegan yang kuat, dalam tradisi yang sama mereka menaikkan anak perempuan mereka yang baru lahir. Makanan yang dilucutkan protein haiwan membawa kerosakan kepada riket yang teruk. Hukuman kepada ibu bapa perlu diumumkan dalam masa dua minggu.

Pasangan itu mengaku bersalah dengan keengganan yang besar.

Bayi itu datang ke klinik pada musim bunga, pada masa itu dia berusia lebih setahun. Kanak-kanak itu dimasukkan ke hospital dengan sengaja.

Pada tahun anda gadis itu beratnya lebih dari 4 kilogram, dia jauh di belakang dalam perkembangannya dari rakan-rakannya, tidak merangkak, tidak cuba duduk, tidak bangun di kakinya, dan bahkan tidak cuba untuk membesar dan bercakap. Doktor meminta kad perubatan bayi untuk memahami apa yang berlaku kepadanya, tetapi ternyata kad itu tidak wujud - gadis itu tidak pernah dibawa ke doktor, tidak melakukan vaksinasi, tidak membuat insurans perubatannya.

Doktor memanggil polis. Kepada penjaga perintah itu, ibu bayi menjelaskan bahawa seluruh keluarga mematuhi diet vegan. Gadis itu diberi makan oat dan susu beras, diberi pisang, beras dan kentang, tetapi dalam bahagian kecil. Jika bayi itu enggan memberikan makanan, mereka tidak memaksa dia untuk makan, hanya melangkau makanan.

Analisis menunjukkan bahawa kanak-kanak mempunyai bentuk kekurangan vitamin yang teruk, kekurangan kalsium, fosforus, dan hampir keseluruhan senarai bahan yang diperlukan untuk kehidupan manusia. Terdapat sedikit vitamin D dalam darah yang doktor tidak dapat menentukan kandungan makmal sama sekali.

Tulang-tulang anak-anak sangat rapuh, mereka memecah sekurang-kurangnya, kesan minimum. Radiografi mendedahkan pelbagai patah-patah di dalam serbuk, yang mana ibu bapa tidak meneka.

Para doktor terpaksa meyakinkan ibu bapa mereka agak lama diet vegan membawa anak mereka ke negeri ini. Ibu dan ayah enggan mempercayainya dan terus menuntut agar hospital terus memberi makan bayi dalam gaya vegan.

Kesabaran doktor pecah, dan mereka berpaling kepada pihak berkuasa. Ia telah memutuskan untuk membawa anak keluar dari keluarganya. Bersama-sama dengan bayi yang keletihan dan rusak, saudara lelaki yang lebih tua juga diambil (kanak-kanak lelaki 4 dan 6 tahun). Semua yang dikeluarkan dalam keluarga angkat.

Dalam enam bulan yang dibelanjakan dalam keluarga angkat, kanak-kanak itu mendapat enam kilogram. Bayi dirawat secara aktif, dia belajar merangkak dan bangun. Doktor melawat anak itu setiap minggu.

Menurut undang-undang Australia, ibu bapa vegan kini menghadapi hukuman penjara - mereka boleh dihantar ke penjara selama 4-10 tahun atas budi bicara hakim.

Veganisme adalah bentuk vegetarian yang ketat, tidak termasuk sebarang produk haiwan. Selain hakikat bahawa vegan tidak makan daging, susu, telur, ikan, mereka masih enggan menggunakan bulu, bulu binatang dan semua yang dibuat dari mereka. Kira-kira 1% penduduk dunia memposisikan dirinya sebagai vegan. Kebanyakan mereka di negara-negara Barat. Di Rusia dan China, vegan paling sedikit hidup.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan