Di Astrakhan, murid tadika diikat dengan lampin ke katil

Pejabat pendakwa Astrakhan melakukan pemeriksaan ke atas fakta penampilan personel di Internet, yang membuat semua ibu bapa meratap secara harfiah perkataan.

Mereka menunjukkan bahawa kanak-kanak di tadika swasta terikat di lampin dan terikat pada katil semasa jam yang tenang.

Tadika swasta, yang terletak di daerah Soviet di bandar raya, menikmati kemasyhuran yang baik dan maklum balas positif dari ibu bapa. Sehingga salah seorang ibu memulakan siasatannya sendiri.

Dia merancang anak perempuannya di tadika ini baru-baru ini, pada mulanya, gadis itu bersedia pergi ke prasekolah, tetapi kemudian mula aktif memprotes, menangis, berehat. Pada mulanya, ibu bapa memutuskan bahawa anak itu hanya menjalani penyesuaian biasa - yang di kalangan kanak-kanak tidak pernah menangis dalam perjalanan ke tadika?

Selepas berbual dengan pengasuh dan jururawat, ibu yang bimbang mendapati penjaga itu mempunyai beberapa kaedah yang "khusus" untuk membesarkan kanak-kanak, terutama kanak-kanak yang baru sahaja datang ke taman, dikunci di dalam bilik yang berasingan dengan perkataan "on adaptation".

Mereka merekrut 15 kanak-kanak di bilik yang sama. Sememangnya, mereka menangis dan meminta pulang ke rumah, enggan makan dan tidak mahu tidur.

Kemudian pekerja taman mengikat tangan dan kaki dengan lampin dan meletakkannya dalam dua "lajur" dalam satu katil dengan "bor".

Kedua-dua ombudsman kanak-kanak rantau Astrakhan dan wakil-wakil Jawatankuasa Siasatan rantau ini telahpun menyiasat kejadian itu.

Sekiranya fakta-fakta itu disahkan, dan gambar-gambar yang diambil oleh pengasuh untuk ibu yang cemas akan menjadi tulen, penganjur tadika swasta akan didakwa.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan