Ia ditulis di pagar: di Argentina, kanak-kanak yang hilang mula dicari dengan bantuan grafiti

Artis Argentina telah menemui cara yang berkesan cari kanak-kanak yang hilang.

Mereka menyedari bahawa jika bukan pengumuman biasa tentang kehilangan seseorang untuk meletakkan grafiti besar di dinding, peluang mencari orang yang hilang akan menjadi lebih besar.

Lukisan jalan kelihatan seperti potret kanak-kanak yang mempunyai maklumat hubungan saudara-mara beliau.

Kerja ini sukarela, dan artis jalanan tidak meminta polis dan kerajaan untuk kerja mereka.

Lebih-lebih lagi, bilangan sukarelawan semakin meningkat setiap hari. Pihak berkuasa tempatan pada kesempatan ini walaupun dibenarkan untuk melukis dinding dan tiang jambatan, walaupun sebelum ini dengan grafiti bertempur keras.

Walaupun rejimen seniman sentiasa datang, kerja tidak berkurang: di Argentina, menurut data terkini, 2571 kanak-kanak hilang.

Dengan bantuan potret jalanan di seluruh dinding, lebih daripada separuh daripada "pecundang" telah dijumpai. Walau bagaimanapun, nasib lelaki 1154 masih tidak diketahui.

Satu keadaan penting untuk pencarian seperti: artis mesti menggambarkan kanak-kanak mengikut foto yang diberikan kepadanya supaya bayi itu "memerhatikan" orang yang berlalu "mata" di mata ". Ahli psikologi dari Jabatan Polis menyimpulkan bahawa imej sedemikian lebih kuat dan diingati untuk masa yang lama.

Juga, gambar-gambar cuba untuk meletakkan supaya ia kelihatan pejalan kaki dan pemandu.

Pengguna internet dengan serta-merta mengambil tongkat dari pemula dan mula memotret imej kanak-kanak dan membuat reposts di rangkaian sosial. Oleh itu, kawasan pencarian telah berkembang dengan ketara.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan