Kanak-kanak dan remaja Amerika dibenarkan untuk "menggodam" sistem pilihan raya

Kanak-kanak Amerika berusia antara 8 dan 16 tahun secara rasmi dibenarkan untuk cuba "menggodam" sistem, yang mana menyediakan pengiraan undi dalam pilihan raya negeri.

Persaingan untuk peretas penggodam yang paling pandai memutuskan untuk memegang ahli-ahli Parti Demokratik Amerika Syarikat.

Mereka yang berani untuk "mencabar penggodam Rusia", penganjur pertandingan menjanjikan beberapa tugas yang menarik, termasuk laman web peretasan yang menerbitkan hasil pemilihan gubernatorial, serta halaman peribadi calon dalam rangkaian sosial.

Pada akhir jenius komputer yang paling dexterous menunggu untuk menggodam sistem terpenting yang merumuskan dan menganalisis undi dari semua stesen mengundi di negara ini.

Pemenang pertandingan itu dijanjikan ganjaran padat - $ 2,500.

Benar, untuk menjadi pemilik hadiah wang tunai, anak itu bukan sahaja perlu menggodam laman, tetapi juga mencadangkan teknik anti-peretasan yang berkesan.

Harus diingat bahawa tugas-tugas tidak akan terlalu sukar untuk anak-anak, kerana sistem pemilihan AS sangat dilindungi. Ini telah diiktiraf lebih daripada sekali oleh kongres dan wakil-wakil parti individu, menggesa pengaturcara negara untuk membangunkan sistem yang boleh dipercayai yang boleh "digodam" sangat sukar.

Persaingan itu harus menunjukkan kepada presiden dan pembantunya bahawa keperluan telah matang - jika sistem itu retak oleh seorang anak, maka bagi penggodam dewasa ini biasanya tidak membuat kesulitan sedikitpun.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan