Remaja Amerika Syarikat memutuskan untuk memberontak terhadap ibu bapa anti-vaksinasi

Ethan Lindenberger dari Ohio (Amerika Syarikat) memutuskan untuk menyatakan bantahan mereka kepada orang tua yang sejak kecil menanamkan kepadanya bahawa vaksinasi berbahaya, berbahaya, bahawa mereka boleh menyebabkan autisme dan merosakkan otak. Secara semulajadi, kanak-kanak itu tidak menerima satu vaksin untuk sebarang masa kanak-kanak daripada apa-apa penyakit.

Apabila Ethan berusia 18 tahun, dia pergi ke klinik pada hari lahirnya dan, tanpa meminta persetujuan ibunya dan ayahnya, membuat dirinya sebagai vaksin pertama.

Orang muda itu mendakwa bahawa pada pendapat ibu bapanya, yang dia tidak percaya, dia dipaksa untuk meragui berita terkini, yang mengatakan bahawa sepuluh negara mempunyai wabak penyakit campak. Remaja itu fikir dengan baik dan memutuskan itu Secara peribadi, dia tidak dilindungi bukan sahaja dari campak, tetapi juga dari penyakit-penyakit lain yang berbahaya, dan oleh itu hidupnya terancam setiap hari dan jam.

Doubting Ethan berpaling kepada rakan-rakannya untuk mendapatkan nasihat dan tiba-tiba mendapati bahawa dia adalah satu-satunya yang tidak pernah divaksinasi. Selepas itu, lelaki muda itu memutuskan untuk memeriksa dengan teliti intipati isu ini dengan berhati-hati membaca laporan WHO dan Pusat Kebangsaan untuk Kawalan dan Pencegahan Penyakit. Selepas itu, Ethan sedar bahawa tiada autisme dan kerosakan otak boleh menyebabkan. Dia memberitahu ini kepada ibunya, tetapi dia menjadi penganjur anti-vaksin yang tegas dan enggan menerima maklumat.

"Saya tidak tahu bagaimana saya masih hidup," remaja itu menulis di rangkaian sosial dan mencari klinik yang akan memberi vaksin kepadanya tanpa kebenaran orang tua. Tiada klinik seperti itu, maka Ethan tidak berumur 18 tahun, kita perlu menunggu sehingga umur majoriti.

Ibu bapa Ethan bertindak balas terhadap keputusannya untuk berakar dengan rasa tidak puas hati. Menurut beberapa laporan, mereka enggan berkomunikasi dengan anaknya.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan