Senator AS akan dapat mengambil pertemuan dengan bayi yang baru dilahirkan

Ahli-ahli Senat Amerika Syarikat secara rasmi dibenarkan membawa mereka ke mesyuarat kanak-kanak kecil.

Senat Kongres menerima resolusi. Ini membayangkan kemungkinan ahli-ahli dewan atas duduk bersama bayi jika perlu.

Penulis inisiatif ini adalah Senator Illinois Tammy Duckworth, yang melahirkan seorang anak perempuan pada 9 April. Setelah melahirkan, wanita itu memutuskan untuk menggunakan hak percutian selama tiga bulan, tetapi dia masih berhasrat untuk datang ke surat suara Senat yang penting, dan bersama dengan bayi yang baru dilahirkan.

Sejak kanak-kanak tidak hadir di Senat sebelum ini, senator-ibu memutuskan untuk memastikan lawatannya ke tempat kerja sepenuhnya undang-undang.

Dalam petisyennya, Tammy menyatakan bahawa pertemuan berlangsung selama beberapa jam, dan bayi tidak boleh ditinggalkan tanpa ibu begitu lama.

Senator lain menyokong idea itu, tetapi menegaskan bahawa resolusi itu akan menjadi perhatian hanya kanak-kanak di bawah 1 tahun.

Dakuort sendiri adalah orang yang sangat menarik.

Dia berusia 50 tahun, seorang wanita adalah veteran perang di Iraq. Pada tahun 2004 dia hilang kedua-dua kaki akibat daripada kemalangan helikopter ditembak semasa pertempuran. Senator dipindahkan oleh prostesis.

Tetapi tidak ada fakta atau umur ini tidak menghalangnya menjadi ibu. Di samping itu, Tammy menjadi senator pertama dalam sejarah Amerika Syarikat untuk melahirkan bayi semasa tempoh jawatannya.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan