Bapa Amerika melancarkan gerombolan kilat, menuntut pemasangan jadual perubahan di tandas

Di Amerika Syarikat, tandas wanita hampir selalu menetapkan jadual yang berubah-ubah agar seorang ibu dapat, jika perlu, berada di tempat umum untuk berpakaian anaknya dengan selesa. Bidadari menuntut perabot yang sama. Seperti yang ternyata ia adalah mustahil bagi lelaki untuk menukar lampin bayi dengan keselesaan, kerana tidak mungkin memasuki tandas wanita, dan di dalam jadual perubahan lelaki tidak disediakan sama sekali. Ayah perlu melakukan segala-galanya "di lutut."

Pengasas dan inspirasi ideologi dari kumpulan kilat itu adalah bapa besar bernama Donte Palmer. Seorang lelaki berusia 31 tahun bekerja sebagai guru dan mempunyai tiga anak lelaki. Beliau mula-mula menimbulkan persoalan bahawa lelaki juga memerlukan meja seperti di tandas, kerana bapa sekurang-kurangnya ibu berpakaian anak-anak mereka.

Palmer berlepas, kerana dia sendiri terpaksa menukar lampin anak bungsu, dan kemarahannya disokong sepenuhnya oleh beribu-ribu bapa lain, yang segera mula menghantar gambar cubaan mereka untuk berpakaian kanak-kanak di tempat umum.

Daddies berkongsi antara satu sama lain dan cara untuk menukar lampin di luar rumah - ada yang mengatakan mereka telah belajar untuk melakukannya berdiri, yang lain menyebarkan baju atau jaket mereka di lantai tandas untuk meletakkan bayi itu dan berubah. Malah ada bapa yang telah menyesuaikan tenggelam biasa di mana untuk mencuci tangan mereka sebagai meja.

Wanita menyertai protes badai, dan mereka bersetuju bahawa tuntutan papa itu sangat sah dan munasabah.

Gerombolan kilat dengan hashtag ini #squatforchange (jongkong - diterjemahkan dari bahasa Inggeris bermakna "untuk mencangkung") menjadi virus, bukan hanya bapa Amerika Syarikat, tetapi juga negara-negara lain mula bergabung dan "jongkok" di tangan mereka di tandas awam dengan anak-anak mereka.

Inisiatif ini telah dilihat di Kongres, yang anggotanya menyatakan demikian adalah bapa juga, dan bersetuju sepenuhnya dengan syarat untuk menyamakan keadaan bagi ibu dan bapa.

Sama ada perintah yang relevan pihak berkuasa akan dikeluarkan tidak dilaporkan lagi, tetapi penggubal undang-undang telah berjanji untuk menghapuskan perhatian yang paling dekat kepada isu ini.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan