Perniagaan dari buaian: kanak-kanak Amerika berdagang limun dan disimpan untuk sebuah apartmen

Kanak-kanak biasa dengan keupayaan keusahawanan yang luar biasa dilaporkan dalam media Amerika. David, yang baru berusia 10 tahun, dan adiknya Zach, yang berumur 12 tahun, memperoleh kekayaan dengan menjual limun.

Kanak-kanak lelaki menganjurkan gerai menjual limun buatan sendiri di Houston mereka yang asli. Pada masa membuka perniagaan kecil seorang saudara lelaki berumur lima tahun, dan seorang lagi - 3 tahun.

Lemonade untuk dijual pertama kali dibuat oleh ibu mereka, tetapi secara beransur-ansur saudara-saudara sendiri menguasai teknologi masakan yang mudah.

Pada mulanya, semuanya kelihatan seperti permainan dewasa yang menyeronokkan, dan ibu bapa tidak menghalang anak-anak. Secara beransur-ansur, David dan Zack Tanner mula puluhan ringgit sehari, dan beratus-ratus.

Rakan-rakannya mula iri hati, jiran-jiran dan ibu bapa kawan-kawan semalam mula menulis aduan kepada pihak polis tentang sampah, yang dikatakan oleh saudara-saudara itu meninggalkan kerja seharian.

Tetapi tidak banyak pemeriksaan, atau perbualan dengan anggota polis mendedahkan apa-apa pelanggaran.

Apabila anak-anak lelaki telah mengumpul sejumlah besar, mereka memutuskan untuk menggunakan wang dengan bijak, mengambil contoh dari pelabur ayah mereka. Mereka pertama kali membeli saham syarikat yang berbeza, dan kemudian menjualnya dan membeli sebuah apartmen besar di koperasi yang membina rumah untuk 450 pangsapuri masing-masing.

Kini lelaki mempunyai perumahan mereka sendiri.

Tetapi mengenai perkara ini mereka tidak berhasrat untuk berhenti - kanak-kanak lelaki memutuskan untuk mendapatkan wang dan membeli apartmen lain - untuk ibu bapa merekakerana mereka percaya bahawa kehidupan keluarga sekarang terlalu kecil.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan