Pada kos kehidupan mereka sendiri: seorang warga Amerika enggan rawatan kanser demi kelahiran anak-anak yang sihat

Daniel Dick, 32, seorang wanita Amerika Syarikat, terpaksa membuat pilihan yang sukar - kehidupan sendiri atau kesihatan kanak-kanak masa depan.

Dia membuatnya dan sedar enggan terapi kanser, agar tidak membahayakan nyawa dan kesihatan kembar, yang dia melahirkan pada masa itu.

Tepat 10 bulan selepas kelahirannya, seorang wanita mati akibat kanser.

Diagnosis yang dahsyat - "kanser kulit" dibuat kepada wanita pada tahun 2011.

Melanoma dapat membuang, dan dalam tempoh lima tahun penyakit itu tidak kembali. Pada tahun 2015, Daniel melahirkan bayi pertamanya dan hampir serta-merta menjadi mengandung anak kembar.

Seiring dengan tanda-tanda toksikosis, gejala kanser berulang muncul - wanita itu mula tegang, ucapannya bertambah buruk, dan tidak lama lagi dia hampir tidak dapat bercakap.

Kajian itu menunjukkan bahawa metastasis telah menembusi otak dan usus. Ia adalah mustahil untuk membuangnya, tetapi radioterapi wajib diperlukan. Kehamilan perlu diganggu atau dipelihara, tetapi tiada siapa yang menyentuh kesan radiasi pada kembar di dalam rahim ibu.

Selepas berfikir, wanita itu memutuskan untuk meninggalkan operasi dan rawatan penyelamatan supaya anak-anaknya mempunyai peluang untuk dilahirkan sepenuhnya sihat.

Kisah seorang ibu yang berani menakluki ibu bapa seluruh dunia, baru-baru ini dia diterbitkan dalam beberapa media Barat.

Selepas kematiannya, Daniel membawa tiga anak suaminya.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan