Seorang wanita Amerika yang koma selama 10 tahun hamil dan melahirkan anak

Di Amerika Syarikat Phoenix (Arizona) bayi yang luar biasa dilahirkan. Lebih tepat lagi, bayi itu hanya yang paling biasa, tetapi keadaan kelahirannya menimbulkan banyak persoalan.

Wanita yang telah koma selama 10 tahun dan tidak datang kepada dirinya sendiri telah menjadi ibu kepada bayi. Pesakit terletak di Klinik Hacienda. Kira-kira 10 tahun yang lalu dia mengalami kemalangan - seorang wanita hampir tenggelam. Dia telah diselamatkan, tetapi dia tidak pernah datang kepada dirinya sendiri sejak itu.

Pada malam Hari Tahun Baru, 29 Disember, doktor klinik terpaksa melahirkannya.

Bayi itu muncul secara semulajadi, ahli pediatrik tidak menimbulkan apa-apa kelainan dan patologi di dalamnya, bayi itu sihat sepenuhnya. Sepanjang masa bersalin, wanita itu kekal dalam keadaan koma.

Kes itu yang tertarik dengan pegawai polis yang memfailkan kes rogol, kerana pesakit itu sendiri tidak dapat mengambil bahagian dalam konsep bayi kerana koma itu.

Perlu diperhatikan bahawa doktor dan jururawat klinik tidak tahu bahawa mereka tidak sedarkan diri sedang mengandung. Hakikatnya diketahui ketika kelahiran bermula.

Sekarang, hanya kakitangan perubatan wanita yang mempunyai hak untuk memasuki wad di mana pesakit berada dalam keadaan koma, dan jika seorang lelaki - doktor masuk, peraturannya kini memaksa dia melakukannya secara eksklusif di hadapan rakan sekerja wanita. Semua lelaki disyaki polis - pekerja klinik: dari doktor kepada pesakit dan pemandu.

Nasib bayi baru lahir masih tidak jelas. Adalah diketahui bahawa saudara-mara seorang wanita yang terbaring dalam koma menolak untuk mengambil anak itu dibesarkan. Sementara itu bayi akan berada di dalam penjagaan keadaan.

Doktor menegaskan membawa serbuk kepada ibu mereka yang tidak sedar - perubatan mengetahui kes-kes semasa bayi baru lahir diambil ibu mereka daripada koma. Jika keadaan ibu baru tidak berubah, maka bagi serbuk akan mula mencari keluarga angkat.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan